Παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

nipiagogeio


Ένα ακόμη νέο διδακτήριο, το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, παραδόθηκε και επισήμως σήμερα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα σε αίθουσες του παρακείμενου διδακτηρίου και μεταφέρθηκε πλέον σε δικό του νεόδμητο κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 2ου Δημοτικών, απέναντι από το πρώην δημαρχιακό κατάστημα Νέας Ιωνίας.


Τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας κ.Θεοδώρα Μητσιάνη, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, γονέων των μαθητών και, φυσικά, των μικρών μαθητών του σχολείου.


Το νέο διδακτήριο είναι ισόγειο με δυο αίθουσες διδασκαλίας και διαθέτει σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που σημαίνει ότι, εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σύγχρονες ενεργειακές πρακτικές, δίνει τη δυνατότητα εξασφάλισης κάποιων εσόδων. Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ και το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, παράλληλα με το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς (κοινή εργολαβία) και η συνολική δαπάνη για τα δυο έργα ανήλθε σε 821.394,00€. Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου έγινε, επίσης, παρέμβαση στα κιγκλιδώματα της περίφραξης του αύλειου χώρου για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, ενώ η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου χρηματοδότησε με έκτακτη επιχορήγηση το σχολείο για τις ανάγκες μεταστέγασης.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για την επίλυση του διδακτηριακού προβλήματος, σε μια εποχή που οι δαπάνες για την Παιδεία διαρκώς περιορίζονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο. «Είναι λογικό να αισθανόμαστε σήμερα μεγάλη ικανοποίηση, αφού παραδίδουμε ένα ακόμη σχολείο το οποίο συμβάλλει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου, για να προσθέσει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Νηπιαγωγεία, τα οποία είχαν παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια.


Όπως ειδικότερα επισήμανε ο κ.Σκοτινιώτης, «η έλλειψη κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία Νηπιαγωγείων είναι το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της σχολικής στέγης, ιδιαίτερα στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Γι’ αυτό και έχουμε θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των Νηπιαγωγείων, με δεδομένη και τη μεγάλη σημασία που αναγνωρίζεται πλέον ότι έχει η προσχολική εκπαίδευση. Ήδη, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών και συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».


Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα μεταστεγάσεων νηπιαγωγείων στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για την άμβλυνση του διδακτηριακού προβλήματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως στα νηπιαγωγεία. Συνολικά προβλέπεται η μεταστέγαση 10 Νηπιαγωγείων, εκ των οποίων τα 6 από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, τα 2 από δημόσια (συστεγαζόμενα) σε δημοτικά κτίρια (μόνα τους) και τα άλλα 2 σε νεόδμητα κτίρια.


Ήδη, έχουν μεταστεγαστεί και λειτουργούν σε νέα σύγχρονα κτίρια τρία νηπιαγωγεία, το 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου στη συνοικία Καραγάτς, το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας στα Προσφυγικά και το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια και άλλων διδακτηρίων. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας η τελετή εγκαινίων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσατίκων σε νεόδμητο κτίριο, συνολικής δαπάνης 779.541,54 € από πόρους του ΕΣΠΑ.


Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά σήμερα τη γόνιμη συνεργασία  του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία έχει απτά αποτέλεσμα στον τομέα της εκπαίδευσης, για να προσθέσει ότι ο Δήμος Βόλου δεν περιορίζεται στη διεκδίκηση πόρων για τη σχολική στέγη μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά κάνει και δική του υπόθεση την επίλυση του διδακτηριακού προβλήματος.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του διδακτηρίου που στεγάζει τα 14ο και 24ο Νηπιαγωγεία Βόλου. Τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία, που συστεγάζονται σήμερα σε ακατάλληλο, μισθωμένο κτίριο επί της οδού Μεταμορφώσεως 170 και λειτουργούν σε βάρδιες, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου πρόκειται να μεταστεγαστούν στο κτίριο της πρώην Πρόνοιας (Κουντουριώτου 146 – Σολωμού – Βασάνη). Δεδομένου ότι το κτίριο έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Καταλληλότητας, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου παρεμβάσεις συνολικής δαπάνης άνω των 30.000 €, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των δυο νηπιαγωγείων το συντομότερο δυνατόν.


Στα σημερινά εγκαίνια παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ν.Οικονόμου, Φ.Λαμπρινίδης, Χ.Τσαμπάζης, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ.Κ.Μπαρτζιώκα, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Γ.Καουνάς, μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου που εργάστηκαν για την υλοποίηση του σχεδιασμού μεταστέγασης σχολείων, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ.Αθανασούλης, η σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Μ.Ποιμενίδου και γονείς των παιδιών.


 


 



Παραδόθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...