Εγκαίνια 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εγκαίνια 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν τα εγκαίνια του 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, απέναντι από το πρώην Δημαρχιακό κατάστημα, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα σε αίθουσες του παρακείμενου Δημοτικού σχολείου και μεταφέρθηκε πλέον σε δικό του, αυτόνομο χώρο, με δυο αίθουσες διδασκαλίας, που κατασκευάστηκε στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος.


 Πρόκειται για το τρίτο Νηπιαγωγείο που μεταστεγάζεται από την αρχή της νέας χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικής στέγης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για την άμβλυνση του διδακτηριακού προβλήματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως στα νηπιαγωγεία.


Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγους μήνες τέθηκε σε εφαρμογή ένα συντονισμένο σχέδιο ορθολογικής αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων, χάρις στο οποίο εξοικονομούνται πόροι και διασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες εκπαίδευσης των νηπίων σε χώρους κατάλληλους για τη σωστή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη μεταφερθεί και λειτουργούν πλέον σε σύγχρονα διδακτήρια το 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου στη συνοικία Καραγάτς και το 16ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας στα Προσφυγικά.


Υπενθυμίζεται ότι, συνολικά, σε Βόλο και Νέα Ιωνία πρόκειται να μεταστεγαστούν φέτος 10 Νηπιαγωγεία, εκ των οποίων τα 6 από μισθωμένα σε δημοτικά κτίρια, τα 2 από δημόσια (συστεγαζόμενα) σε δημοτικά κτίρια (μόνα τους) και τα άλλα 2 σε νεόδμητα κτίρια.


 



Εγκαίνια 12ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...