Συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανακατάληψη του εμπορικού κέντρου στην Κένυα ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανακατάληψη του εμπορικού κέντρου στην Κένυα


Στους 59 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών, τουλάχιστον 175 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.
Μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ένοπλοι ισλαμιστές, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κατάφεραν να απομακρύνουν από το τετραώροφο συγκρότημα περίπου 1000 άτομα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η κυβέρνηση της Κένυας πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στο κτίριο, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι επί του παρόντος δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Σημείωσε μόνο ότι οι αρχές κάνουν ότι μπορούν ώστε να τους βγάλουν έξω με ασφάλεια.
Όσον αφορά στους δράστες, ο Όλε Λένκου είπε ότι πιστεύεται πως πρόκειται για 10-15 ένοπλους άνδρες που παραμένουν ταμπουρωμένοι ακόμη στο χώρο.
Συγκλονισμένη από την επίθεση των Σομαλών ισλαμιστών στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. «Μου προκαλεί φρίκη η βάναυση επίθεση εναντίον αθώων πολιτών που σημειώθηκε το Σάββατο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες.
Η Άστον εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε όσους έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, φίλους ή αγαπημένους τους ανθρώπους και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει την πλήρη υποστήριξή της στις κενυατικές αρχές. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουμε την επανάληψη τέτοιων γεγονότων στο μέλλον», πρόσθεσε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...