Νέο έργο οδοποιίας με 21 σημειακές παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο έργο οδοποιίας με 21 σημειακές παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου


Ξεκίνησαν χθες νέες εργασίες οδοποιίας οι οποίες εντάσσονται στο έργο “Διάνοιξη και κατασκευή νέων δρόμων στον ενιαίο Δήμο Βόλου”, συνολικού προϋπολογισμού 500.000€ με εξασφαλισμένη πίστωση από την ΣΑΤΑ. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται 21 σημειακές παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε περιοχές οι οποίες ιεραρχήθηκαν ως πρώτης προτεραιότητας, στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου.
Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση για την ολοκλήρωση του δρόμου από την επαρχιακή οδό προς το Ξενία, ενώ αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ο δρόμος πίσω από το Ξενία και παράλληλα γίνονται εργασίες αποκατάστασης του τοιχίου. Στη Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας έγινε η τσιμεντόστρωση της οδού από «Μπράνη» μέχρι Προφήτη Ηλία, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ανακατασκευή του λιθόστρωτου “Κακονά”.
Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, στο πλαίσιο της εργολαβίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εκτελεστούν τα ακόλουθα έργα:
-Στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού η διαμόρφωση του δημοτικού χώρου στάθμευσης Ανακασιάς καθώς επίσης και ο παρόχθιος δρόμος του Κραυσίνδωνα στην ίδια περιοχή.
-Στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς η κατασκευή της ανωνύμου οδού στο Ο.Τ 212 κοντά στο γήπεδο, η κατασκευή της οδού Γιαννακάκου και η κατασκευή σε συνδυασμό με πλακόστρωση του δρόμου έναντι της ΕΨΑ.
-Στη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας η κατασκευή της δημοτικής οδού 6134 στα Άνω Λεχώνια στα θερμοκήπια.
-Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου διαμόρφωση τμημάτων στις καθέτους της οδού Αχιλλέως, καθώς και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τη Δημητριάδα
-Στη Δημοτική Ενότητα Αισωνίας η κατασκευή της οδού Απόλλωνος
-Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας οι οδοί: Λέτσιου (τμήμα μεταξύ των οδών Μανίσαλη και Κάλβου), Πλήθωνος (μεταξύ των οδών Μυκόνου και Αλλωπίου), Νίτσας Κολιού, Αγίας Αναστασίας και Παπάφη.
-Τέλος, στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, όπου στο πλαίσιο της εργολαβίας ανακατασκευάστηκε πλήρως και ο αύλειος χώρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου, θα γίνουν εργασίες κατασκευής των οδών Αδράστου (τμήμα μεταξύ των οδών Αταλάντης και Ιππέων) καθώς και των οδών Αταλάντης και Ανθεστηρίων
Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014 και συγκεκριμένα έως τον επόμενο Σεπτέμβριο. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι “σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και μάλιστα ενώ έχουν κυριολεκτικά κατρακυλήσει οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις περίπου κατά 80% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Βόλου δεν μένει μόνο στη συντήρηση των υποδομών του και του οδικού δικτύου αλλά προχωρά και σε επέκταση της οδοποιίας. Πρόκειται για εκκρεμότητες δεκαετιών, όταν υπήρχαν άλλα οικονομικά δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και οι οποίες ιεραρχούνται πλέον με βάση συγκεκριμένο προγραμματισμό της υπηρεσίας, σε συντονισμό πάντοτε με τα κατά τόπους αιρετά όργανα”.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...