Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014»


Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου πρόκειται να περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Sochi 2014», μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει ειδική τελετή για την υποδοχή της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Οι πέντε λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την ιερή φλόγα στο Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη, ο οποίος τους συνεχάρη για την προσφορά τους στο εθελοντικό κίνημα και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για τη διάδοση των υψηλών αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού.
Το ταξίδι της Φλόγας ξεκινά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία και όπως έχει εξαγγελθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις 5 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί στις 7 Οκτωβρίου στη Μόσχα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, σχεδόν 130 εκατομμύρια άνθρωποι της Ρωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν άμεσα θεατές και συμμετέχοντες αυτής της λαμπαδηδρομίας.
Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί επί ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει στο Βόλο την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, πριν το μεσημέρι. Οι πέντε Βολιώτες Λαμπαδηδρόμοι, που έχουν επιλεγεί από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, κρατώντας το κατεξοχήν σύμβολο της Ολυμπιακής ιδέας, μετά από μια ειδική διαδρομή που έχει καταρτιστεί από την ΕΟΕ, θα καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου -μπροστά στο Δημαρχείο Βόλου, εκεί όπου θα γίνει η Αφή και Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο ειδικής τελετής, την ίδια ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου) στις 13.20΄ το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, το Ολυμπιακό Φως θα φτάσει στο Βόλο την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και θα παραληφθεί από τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο στις 13.15. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι λαμπαδηδρόμοι εκείνη την ημέρα μεταφέροντας τη Φλόγα είναι: Πολυμέρη–Τρικούπη, Δημητριάδος-Γκλαβάνη, Δημητριάδος-Π. Μελά, όπου θα γίνει η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 13.21 θα φτάσει στην πλατεία Τάσσου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου, και θα ανάψει το βωμό που θα έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα. Από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Ρωσίας.
Θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «Σότσι 2014» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Έτσι, οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία, για μία ακόμη φορά, να υποδεχθούν στην πόλη τους το οικουμενικό φως των αιώνιων συμβολισμών της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, που ενώνει τις τοπικές κοινότητες με το νήμα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ενώ οι μετέχοντες Λαμπαδηδρόμοι θα γίνουν πρέσβεις και φορείς αυτών των μεγάλων ιδεών αποκτώντας τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας και των βολιωτών Λαμπαδηδρόμων, σύμφωνα και με την προτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η διαδρομή θα πλαισιώνεται κυρίως από φορείς του αθλητισμού και από παιδιά, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, ώστε να δοθεί πανηγυρικό κλίμα στην όλη διοργάνωση.
Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την ιερή φλόγα στο Βόλο είναι: Κυριαζής Δημήτρης, εκπρόσωπος του Ε.Ο.Σ. Βόλου, ως αναπληρωτής της Koκκίνη Αναστασίας λόγω απουσίας της στο εξωτερικό, Μπαντώλα Κωνσταντίνα - εκπρόσωπος του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, Σούφης Δημήτρης - εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Μπασδέκη Αθηνά - εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ντερβεντλής Αθανάσιος - εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...