Σε εξέλιξη έργα οδοποιίας στις Νέες Παγασές ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σε εξέλιξη έργα οδοποιίας στις Νέες Παγασές


Tο πρόγραμμα αποκαταστάσεων και διανοίξεων οδών στην περιοχή των Νέων Παγασών, που αφορά την υλοποίηση του Σχεδίου Πόλης και βρίσκεται σε εξέλιξη, ήταν το αντικείμενο ενημερωτικής συνάντησης που είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης με τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών “Αργοναύται” κ.Κ.Βιδανόπουλο.
Όπως συγκεκριμένα ενημέρωσε τον κ.Βιδανόπουλο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, εργασίες οδοστρωσίας, διαμόρφωσης κρασπεδόρειθρων και ασφαλτοστρώσεων πραγματοποιήθηκαν ήδη στην οδό Αγλαΐας και στην οδό Μερόπης, μεταξύ Λυσίππου και Αντιγόνης, καθώς και στην οδό Πολύμνιας. Αντίστοιχες εργασίες οδοστρωσίας και τοποθέτησης ασφαλτικών έγιναν στην παραλιακή οδό Παπαδάκου, στην οδό Πευκακίων προς τον Αρχαιολογικό χώρο, στην οδό Αρετούσης, στην οδό Βάκχου και στη συμβολή των οδών Επικούρου και Αμφιαράου. Στην οδό Αριστοφάνους και στην περιοχή Προφήτη Ηλία, έγιναν διαστρώσεις των αντίστοιχων τμημάτων ενώ, μαζί με τις εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, διαμορφώθηκαν τα πεζοδρόμια από σκυρόδεμα στις οδούς Πολυκλείτου και Ιαπετού. Επίσης, έγινε διάστρωση του πεζοδρόμου στην οδό Λεμάν. Όσον αφορά τις διανοίξεις οδών ολοκληρώθηκαν τα τμήματα στην κάθετη της οδού Επικούρου, παράπλευρα της οδού Λυδίας, καθώς και γέφυρα επί της οδού αυτής.
«Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις», επισήμανε ο κ.Λαμπρινίδης, «καλύπτονται βασικές εκκρεμότητες της συγκεκριμένης συνοικίας, ενώ με την απεμπλοκή του έργου επέκτασης του δικτύου ποδηλατοδρόμων προς την περιοχή των Αλυκών θα υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση και στην κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής».
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα αιτήματα του Συλλόγου, όπως οι εκκρεμότητες στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής Αϊβαλιώτικα, η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στην ίδια περιοχή και η ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Παγασών. Για το τελευταίο θέμα θα κληθούν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε έπειτα από διαβούλευση να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Στη συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του Συλλόγου και ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όπως η ανάγκη αντιπλημμυρικού και αποχετευτικού έργου στην εθνική οδό Βόλου – Μικροθηβών, η γέφυρα στη περιοχή Αλιγαρορέματος και η κατασκευή νέας γέφυρας στην οδό Μακρή, αιτήματα στα οποία η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της συναινεί στην υλοποίησή τους.
Ο κ.Λαμπρινίδης τόνισε ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία και με τις Διευθύνσεις Πολεοδομίας, Καθαριότητας και Πρασίνου έχουν γόνιμη και καθημερινή συνεργασία με τον Σύλλογο, γεγονός που έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα και επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, εξάλλου, συμφωνήθηκε να γίνει ευρύτατη σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής στην οποία θα παρουσιαστεί, πέραν του απολογισμού, πρόγραμμα παρεμβάσεων από τη Δημοτική Αρχή ενόψει και του Τεχνικού Προγράμματος 2014.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...