Σεμινάριο ινδικού χορού στη Δημοτική Σχολή Χορού ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σεμινάριο ινδικού χορού στη Δημοτική Σχολή Χορού


Σεμινάριο κλασικού ινδικού χορού (στυλ Kuchipudi) με καθηγήτρια την Ναταλί Οντρίσκοβα – Παπαλεξανδρή διοργανώνουν η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε Δήμου Βόλου και η Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου, την Πέμπτη 18 Ιουλίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, με δωρεάν συμμετοχή για όσους ενδιαφέρονται. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις, και περιλαμβάνει γνωριμία με τα βήματα του συγκεκριμένου χορού, εκμάθηση σύντομης χορογραφίας καθώς και επεξήγηση της παράδοσης στην οποία βασίζεται.
Η Ναταλί Οντίσκοβα – Παπαλεξανδρή, δασκάλα Ινδικού χορού, γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε τις σπουδές χορού σε πολύ μικρή ηλικία. Συνέχισε κατά την διάρκεια των σχολικών χρόνων και τελικά απέκτησε το υψηλότερο εκπαιδευτικό δίπλωμα στην διδασκαλία, παράσταση και χορογραφία κλασικού και μοντέρνου χορού από την Κρατική Σχολή Χορού της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη.
Το 1998 αποφάσισε να εξερευνήσει την ομορφιά του κλασικού ινδικού χορού και διετέλεσε μαθήτρια της P.K.SALVE Ακαδημίας Ινδικής Τέχνης στην πόλη Nagpur και αργότερα, το 2004, στην πόλη Vaitarna της Ινδίας. Εκεί σπούδασε το κλασικό στυλ χορού Kuchipudi, τον παραδοσιακό χορό Dandiya ras, τον δημοφιλή χορό των νομαδικών φυλών της Ινδίας Lambadi και κλασικό Ινδικό τραγούδι. Από το 2001 ζει παντρεμένη στην Τσεχία. Έχει διδάξει χορό και έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Εκτός αυτού, δίνει και παραστάσεις για παιδιά με το μουσικοχορευτικό παραμύθι «Ένα μικρό αγόρι από χώρα μακρινή».
Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν και σκοπός του είναι να δοθεί η ευκαιρία, σε όσους ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν την ομορφιά της κλασικής ινδικής τέχνης και την πνευματική κληρονομιά του πανάρχαιου αυτού πολιτισμού.
Πληροφορίες στη Δημοτική Σχολή Χορού, Κουταρέλια - Ρήγα Φεραίου (Παλαιά Ηλεκτρική) και στο τηλ: 24210-54244

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...