«ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ» στο θερινό θέατρο Νέας Ιωνίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

«ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ» στο θερινό θέατρο Νέας Ιωνίας


Τα πιο διασκεδαστικά «νιάτα» του φετινού καλοκαιριού, συνεχίζουν το ταξίδι τους στις ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου, με επόμενο σταθμό το Θερινό Θέατρο της Νέας Ιωνίας. Με τη «νεανική» τιμή του εισιτηρίου στα 5€, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου γιορτάζει τα 20χρόνά του και προτείνει δύο απολαυστικές θεατρικές βραδιές στο δροσερό θέατρο της Νέας Ιωνίας.
Οι φιγούρες της δεκαετίας του 1960 που ζωντανεύουν στο έργο των Γιαλαμά – Πρετεντέρη, χαρίζουν άφθονο γέλιο στο κοινό και μεταφέρουν τους θεατές σε μία άλλη εποχή, την εποχή της αθωότητας, του φιλότιμου και της ελπίδας.

Το έργο
Ξεκαρδιστική κωμωδία με έντονα ηθογραφικά στοιχεία και πολιτικές αιχμές. Τρελή περιπέτεια του νεόνυμφου ζευγαριού Γιώργου – Ειρήνης, που προσπαθεί όχι μόνο να στήσει τη ζωή του πρακτικά με σπίτι και νοικοκυριό, αλλά παράλληλα προσπαθεί ο κάθε σύζυγος να βρει το ρόλο του μέσα στην οικογένεια. Η γυναίκα επιθυμεί να συμβάλλει με την εργασία της, ο ζηλιάρης σύζυγος δυσπιστεί ως προς αυτό. Η οικονομική ανέχεια όμως, οδηγεί τη νεαρή Ειρήνη στην αναζήτηση εργασίας και μέσα από απρόβλεπτες συμπτώσεις οι δύο σύζυγοι γίνονται και συνάδελφοι! Τη συναδελφική αυτή ζωή σαμποτάρει ο γοητευτικός εργοδότης, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του προσωπάρχη, ο οποίος τυγχάνει να είναι και φανατικός…ψάλτης. Η οικονομική λύση που περιμένουν οι νέοι από τον πατέρα της κοπέλας δεν έρχεται και στην πιο κατάλληλη στιγμή, ο περιβόητος Τέγκουλας – πατέρας της Ειρήνης - τα χρήματα που έχει τάξει στο ζευγάρι…τα χάνει όλα σε μια ζαριά. Η μητριά της Ειρήνης και πρώην σύζυγος Τέγκουλα, φιλοξενεί τους νέους στο σπίτι της, όμως μέχρι πότε; Έχει κι εκείνη κανονίσει να ξανα - παντρευτεί με τον Ανδρέα, ο οποίος μάλλον πρώτα θα συνταξιοδοτηθεί και μετά θα ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαρίκα του. Το ερωτικό ενδιαφέρον της αδελφής του εργοδότη για το Γιώργο, πυροδοτεί τις εξελίξεις και οι περιπέτειες του ζευγαριού κορυφώνονται όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι συναντιούνται στο χώρο εργασίας. Ένα ψέμα που σκαρφίζεται η Ειρήνη οδηγεί σε μια απρόσμενη πρόταση γάμου, την οποία σαμποτάρει μία απρόβλεπτη εγκυμοσύνη!
Έως το τελικό happy end, οι ήρωες ταλαιπωρούνται απίστευτα, ενώ παράλληλα οι θεατές γελάνε με την καρδιά τους.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, Σκηνικά – Κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, Ενορχηστρώσεις τραγουδιών του Γιώργου Ζαγόρη, Μουσική Διδασκαλία της Βάσως Ζαγόρη, Φωτισμούς Κώστα Τατάκου και με τις χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου.
Τους ρόλους που αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό της χειμερινής σαιζόν και των προηγούμενων καλοκαιρινών σταθμών, ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί : Ζέρβας Θανάσης, Καλογεροπούλου Ματίνα, Κοσμίδης Στέφανος, Κουτρουμάνου Ειρήνη, Κωστοπούλου Νιόβη, Μαβίδης Σπύρος, Μήττα Νατάσα, Μπαλαμώτης Αλέξανδρος, Τσαμαντάνης Περικλής, Τσιρώνης Απόστολος. Συμμετέχουν η Βασιλική Δούφα και ο Γαβρήλος Μουσκής
Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου από το 2014 μπαίνει στον 21ο χρόνο λειτουργίας του και γιορτάζοντας τα 20 έτη αδιάλειπτης παρουσίας του στην πολιτιστική ζωή του Βόλου, ξεκινά με τη συγκεκριμένη παράσταση ένα κύκλο εκδηλώσεων που θα αφιερωθεί στην εικοσαετία που πέρασε. Στο πλαίσιο της επετείου αυτής, το εισιτήριο εισόδου για τις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στα θερινά θέατρα Βόλου και Νέας Ιωνίας ορίστηκε στη συμβολική τιμή των 5€.
Εκτός των θερινών θεάτρων Βόλου και Νέας Ιωνίας, το έργο «Μιας Πεντάρας Νιάτα» του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου θα παρουσιαστεί και σε ενότητες του Δήμου Βόλου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενταγμένο στο συνολικό πολιτιστικό πρόγραμμα του ενιαίου Δήμου, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.
Στο Θερινό Δημοτική Θέατρο Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013, στις 9,15 το βράδυ. Εισιτήρια για την παράσταση θα πωλούνται στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας από τις 7,00 το απόγευμα έως και την έναρξη των παραστάσεων στις 9,15 το βράδυ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...