Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με το Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας


Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης. Επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας και δρομολογήθηκαν λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και την εικόνα της περιοχής, η οποία αποτελεί «βιτρίνα» του διευρυμένου Δήμου Βόλου. Ο κ.Σκοτινιώτης, μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στην εθελοντική προσφορά του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δ. Πέτση καθώς και του δημοτικού συμβούλου Γ.Κερασιώτη, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, και εξήρε τη διάθεση του Συλλόγου Επαγγελματιών Μακρινίτσας για συμβολή στις αναγκαίες παρεμβάσεις και για εθελοντική προσφορά των μελών του.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Μακρινίτσα. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προχωρά κανονικά η εκπόνηση της μελέτης παράκαμψης Μπράνης, που μελλοντικά θα δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, ωστόσο το ζητούμενο είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης. Πρόκειται, όπως είπε, για έργο προτεραιότητας και γι’ αυτό επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να έχει διασφαλισμένη ωριμότητα, ώστε να προταθεί για ένταξη ενόψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνήθηκε να εξεταστούν τρόποι για την άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται τις ημέρες αιχμής. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και η πρόταση του Συλλόγου για την τοποθέτηση κορυνών στη διασταύρωση του δρόμου προς Κουκουράβα, με σκοπό την αποτροπή της στάθμευσης, ενώ θα γίνει προσπάθεια για την άμεση λειτουργία – μετά από την αναγκαία μικρή παρέμβαση – της ηλεκτρονικής μπάρας στην είσοδο του πεζοδρόμου που οδηγεί στην πλατεία. Κοινή ήταν η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη αυστηρότητα στην τήρηση του ωραρίου για την κυκλοφορία οχημάτων εντός του οικισμού. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία δημόσιων τουαλετών στο χώρο του πάρκινγκ και η ανάγκη συντήρησης της παιδικής χαράς.
Ο κ. Σκοτινιώτης δεν παρέλειψε, τέλος, να ενημερώσει τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της Μακρινίτσας για δυο σημαντικά επενδυτικά σχέδια του Δήμου Βόλου, που θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τα οποία εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα LEADER. Το πρώτο αφορά το έργο «Κατασκευή δικτύου μονοπατιών στις διαδρομές από Άνω Λεχώνια – Αγ.Βλάσιο – Αγ.Λαυρέντιο – Δράκεια – Πορταριά – Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Φυτόκο», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, και το δεύτερο το έργο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής με συλλογή πρωτογενούς υλικού και προωθητικές ενέργειες», προϋπολογισμού 99.990 ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τουριστικής προβολής αποτελεί κοινή πρόταση του Δήμου Βόλου και του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, μεταξύ των οποίων έχει υπογραφεί για το σκοπό αυτό σχετική προγραμματική σύμβαση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Ιωλκού, Πορταριάς και Μακρινίτσας Γ.Γκουντέλιας, ο δημοτικός σύμβουλος – τέως Κοινοτάρχης Μακρινίτσας Γ.Κερασιώτης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας Δ.Πέτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλ.Μπαϊράμης, ο Γραμματέας Δημ.Καρακασιλιώτης και η ταμίας Ντ.Ρεπανά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...