Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς»


Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζονται και κορυφώνονται το επόμενο τριήμερο στην παραλία της Αγριάς οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς», που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια ζωής και διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου, τη Δημοτική Ενότητας Αγριάς και τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 8 Ιουλίου με αφιέρωμα στην ιστορία της διοργάνωσης και προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ, για να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες θεατρικές, χορευτικές παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αύριο Παρασκευή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από το Πήλιο και άλλες περιοχές με ορχήστρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στις 9:30 το βράδυ. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, το περίφημο λαϊκό γλέντι με θαλασσινά εδέσματα που στήνεται κάθε χρόνο στην παραλία της Αγριάς για 2000 και πλέον συμμετέχοντες. Στο γλέντι συμμετέχει και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς που δημιουργεί μια φωτισμένη αλυσίδα με την παρέλαση των σκαφών που ακολουθεί.
Στη φετινή επετειακή διοργάνωση της «Ψαράδικης Βραδιάς», η Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.» έχει αναλάβει τη διασκέδαση με χορό και τραγούδια. Θα είναι τραγούδια παραδοσιακά, από τα νησιά και τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και το Πήλιο, αλλά και από τη Μ.Ασία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια γνωστών και καταξιωμένων συνθετών.
Η Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του Συλλόγου «Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.» αποτελείται από τους μουσικούς: Βαγγέλη Μπαντελά – κλαρίνο, Χρήστο Δασκαλόπουλο – βιολί, Θανάση Δραγάνη – λαούτο, Γιάννη Γκαβαρδίνα – σαντούρι, Δημήτρη Γακιώπουλο – τραγούδι, Μάγδα Βελλή – τραγούδι, Δημήτρη Γούλια – μπουζούκι, Στράτο Μεγγέ – λαϊκό τραγούδι, Κωνσταντίνος Γεωργίου – κρουστά.
Οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» των Μ.Ρέππα – Θ.Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα». Η παράσταση θα δοθεί στις 9.15 το βράδυ στο θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η «Θρυαλλίδα» απαρτίζεται από τους: Δημήτρη Χατζηκωτούλα, Μαλαμίτσα Λιθαδιώτη, Ελευθερία Σαββάκη, Νικολέττα Βαϊτση, Στέφανο Λάππα και Σοφία Μανούσου.


Πανηγύρι στον Άγ. Ονούφριο
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013», που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες, η Δημοτική Ενότητα Ιωλκού διοργανώνει λαϊκό πανηγύρι, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στην πλατεία του Αγίου Ονουφρίου. Το πανηγύρι αυτό είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω άλλης εκδήλωσης στον ίδιο χώρο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική από την ορχήστρα του κ.Κεχαϊδη. Ώρα έναρξης 21:30.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...