Τα «Μιας Πεντάρας Νιάτα» μετακομίζουν… στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τα «Μιας Πεντάρας Νιάτα» μετακομίζουν… στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς


Με την παράσταση «Μιας πεντάρας Νιάτα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, συνεχίζονται αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά. Η παράσταση θα δοθεί στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς, στις 9:15 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Την ευρηματική κωμωδία των Α. Γιαλαμά – Κ. Πρετεντέρη παρουσιάζει με νέα διανομή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου για το καλοκαίρι του 2013. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το έργο κατά τη χειμερινή περίοδο στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής και το γεγονός ότι, οι παραστάσεις έληξαν υποχρεωτικά προκειμένου τη σκυτάλη στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής να λάβει η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κοινό που δεν κατάφερε να παρακολουθήσει το έργο. Το κοινό αυτό αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, σε υπαίθριους χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου όπου θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου «Καλοκαίρι 2013».
Από τη δεκαετία του 1960 που τοποθετείται η συγγραφή του έργου, έως σήμερα, τα Μιας Πεντάρας Νιάτα ακολουθούν μία «ξέφρενη» πορεία επιτυχίας. Εκτός από τις πρώτες παραστάσεις στο θέατρο Μινώα της Αθήνας, όπου και πάλι μέσα σε μία περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο, τα υπόλοιπα ανεβάσματα γνώρισαν την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία. Τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα φυσικά χαρακτηριστικά της φυλής και η συγγραφική δεινότητα του διδύμου Γιαλαμά – Πρετεντέρη, παρέδωσαν στο ελληνικό θέατρο μία διαχρονική επιτυχία που διασκέδασε και θα συνεχίζει να διασκεδάζει το ελληνικό κοινό.
Παρακολουθώντας τις περιπέτειες ενός νεόνυμφου ζευγαριού που αντιμετωπίζει το «τέρας» της ανεργίας, ήρωες μιας άλλης εποχής αθώας και ρομαντικής, κινούνται μέσα σε απίστευτες καταστάσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους δύο νέους να στήσουν το σπιτικό τους.
Χαρακτήρες όπως αυτός του «Τέγκουλα» (τον υποδύεται ανεπανάληπτα ο Θανάσης Ζέρβας), του δημοσίου υπαλλήλου (που ερμηνεύει ο Απόστολος Τσιρώνης), της Μαρίκας (από τη Νιόβη Κωστοπούλου που εντυπωσίασε σε ένα ρόλο που ερμήνευσε η μοναδική Σμάρω Στεφανίδου) υποδύθηκαν κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί των οποίων τα ονόματα έχουν περάσει πια στην ιστορία. Στους ρόλους των νέων πρωταγωνιστών, πάντα λαμπεροί ηθοποιοί παρέσερναν το κοινό που αποθέωνε τους θιάσους στα φινάλε των παραστάσεων. Την επίσης λαμπερή νεανική ομάδα του θιάσου του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, πέραν των Ματίνας Καλογεροπούλου, Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, Ειρήνης Κοτρουμάνου και Νατάσας Μήττα συμπληρώνουν στην καλοκαιρινή εκδοχή του έργου οι ηθοποιοί Στέφανος Κοσμίδης, Περικλής Τσαμαντάνης και Βασιλική Δούφα οι οποίοι αντικατέστησαν τους Σταύρο Καραγιάννη, Χαράλαμπο Παυλίδη και Μαρία Περδίκη, των οποίων οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους κράτησαν μακριά από την παράσταση. Το θίασο συμπληρώνουν ο σκηνοθέτης της παράστασης Σπύρος Μαβίδης και ο χορωδός Γαβρήλος Μουσκής.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, σκηνικά – κοστούμια Ιωάννας Τουλούπη, ενορχηστρώσεις τραγουδιών Γιώργου Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία Βάσως Ζαγόρη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου και με τις χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου.
Άλλες εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς»
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ψαράδικης Βραδιάς» στην Αγριά, θα συνεχιστεί ως εξής:
Τετάρτη 10 Ιουλίου - παραλία της Αγριάς: Συναυλία με το Βολιώτικο ροκ συγκρότημα “Old Friends” .
Πέμπτη 11 Ιουλίου - θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς: θεατρική παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Ν.Αγχιάλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παρασκευή 12 Ιουλίου - θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού: συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από το Πήλιο και άλλες περιοχές με ορχήστρες.
Σάββατο 13 Ιουλίου - παραλία της Αγριάς: Συναυλία με την Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής μουσικής (Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.). Πρόκειται για το περίφημο λαϊκό γλέντι με θαλασσινά εδέσματα για την κεντρική εκδήλωση της «Ψαράδικης Βραδιάς». Κάθε χρόνο στήνονται τραπέζια στην παραλία της Αγριάς για 2000 και πλέον συμμετέχοντες που διασκεδάζουν απολαμβάνοντας θαλασσινές γεύσεις και χορεύοντας μέχρι τις πρωινές ώρες. Στο γλέντι συμμετέχει και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς που δημιουργεί μια φωτισμένη αλυσίδα με την παρέλαση των σκαφών που ακολουθεί.
Κυριακή 14 Ιουλίου - θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού: Γιορτή λήξης των εκδηλώσεων. Θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα – Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα».
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...