Πλημμύρισε από κόσμο η Αγριά στις εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πλημμύρισε από κόσμο η Αγριά στις εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς»


Με το περίφημο λαϊκό γλέντι στην παραλία της Αγριάς, στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας - όπως εξάλλου και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας - κορυφώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις της «Ψαράδικης Βραδιάς» που φέτος συμπλήρωσαν 50 χρόνιας ζωής. Ο κύκλος των εκδηλώσεων περιελάμβανε θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και είχαν εντυπωσιακή ανταπόκριση στον κόσμο – ντόπιους και επισκέπτες – ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη διοργάνωση.
Στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε το Σάββατο στην παραλία της Αγριάς υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 5.000 άτομα που διασκέδασαν με θαλασσινά εδέσματα και ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αποδεικνύοντας ότι η «Ψαράδικη Βραδιά» παραμένει ένας από τους παλαιότερους και πλέον δημοφιλείς θεσμούς της περιοχής. Οι χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τους χώρους των εκδηλώσεων, ανέδειξαν για μια εβδομάδα την Αγριά, τη φυσική πύλη του Πηλίου, ως πόλο έλξης αλλά και προορισμό όπου ομορφιά του τοπίου συμπορεύεται αρμονικά με τους ανθρώπους.
Το «παρών» στην κεντρική εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, όπως εξάλλου συνέβη και στην έναρξη των εκδηλώσεων, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό τους δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα του θεσμού, που ενδυναμώθηκε με την ένταξη της Αγριάς στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι, στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου Βόλου να αναδεικνύεται η ιδιαίτερη παραγωγική, κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της κάθε περιοχής, αφού η διαφορετικότητα αυτή αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου. Επιπλέον, στόχος είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων και η συνύπαρξη θεσμών και εθίμων από διάφορες πηγές και διαφορετικές ρίζες.
Η «Ψαράδικη Βραδιά» και οι εκδηλώσεις των 50 χρόνων του θεσμού ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου με την προβολή ντοκυμαντέρ για την ιστορία των ψαράδων της περιοχής, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς που με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε και εδραιώθηκε η γιορτή. Το ντοκιμαντέρ με την ιστορία της διοργάνωσης επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τηλεπικοινωνιών και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ακολούθησε παράσταση από το Σύλλογο Οξυωτών Ν.Αγχιάλου που απέδωσε χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας προσφέροντας χαρά και διασκέδαση σε όσους γέμισαν το Θεατράκι στο Σιδηδροδρομικό Σταθμό της Αγριάς.
Ακολούθησε την επόμενη ημέρα Τρίτη 9 Ιουλίου η παρουσίαση στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς της μεγάλης φετινής επιτυχίας του Δη.Πε.Θε. Βόλου «Μιας πεντάρας νιάτα» σε σκηνοθεσία Σπ.Μαβίδη. Στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 10 Ιουλίου δόθηκε συναυλία από το βολιώτικο ροκ συγκρότημα “Old Friends”, ενώ την Πέμπτη 11 Ιουλίου παρουσιάστηκε από τη Θεατρική Ομάδα Ν.Αγχιάλου η πετυχημένη παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», για να ακολουθήσει την Παρασκευή 12 Ιουλίου χορευτική παράσταση με τη συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο 13 Ιουλίου με το πατροπαράδοτο γλέντι στο οποίο συμμετείχε η Ορχήστρα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.». Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε κακαβιά και άλλα θαλασσινά εδέσματα, ενώ και φέτος την παράσταση έκλεψαν τα καΐκια των ψαράδων της Αγριάς, που φωτογωγημένα πραγματοποίησαν παρέλαση μπροστά από την παραλία.
Οι εκδηλώσεις ολοκλήρωθηκαν την Κυριακή 14 Ιουλίου με μια ακόμη θεατρική παράσταση από την ομάδα «Θρυαλλίδα» που παρουσίασε το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι» στο Θεατράκι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγριάς.
Η διοργάνωση «Ψαράδικη Βραδιά» του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των: Δήμου Βόλου, Αντιδημαρχίας Αγριάς και Αρτέμιδας, Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αγριάς, του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου», του «ΘΗΣΕΑ» Αγριάς, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αγριάς, της Εθελοντικής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, του 1ου Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, του Παραδοσιακού Χορευτικού Τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Δράκειας Δήμου Βόλου και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στην Αγριά και την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και με την αμέριστη υποστήριξη των καταστηματαρχών και των λοιπών επαγγελματιών της ενότητας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...