Το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών το Σάββατο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών το Σάββατο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου


Μια αξέχαστη βραδιά με 500 και πλέον χορευτές και πάνω από 20 μουσικούς των απανταχού Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου – Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (Π.Ο.Σ.Α.Ρ.), το ερχόμενο Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 19:00, στο παραλιακό πάρκο της Νέας Αγχιάλου. Πρόκειται για το 5ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών που φέτος έχει ξεχωριστή σημασία καθώς συμπίπτει και «αγκαλιάζει» τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Aγχιάλου στην Ανατολική Ρωμυλία (το 1906), ως ελάχιστος φόρος τιμής στις μνήμες των αδικοχαμένων Ελλήνων.

Το Ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι
Η βραδιά θα ξεκινήσει με παρέλαση των Συλλόγων και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη και του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ.Γεώργιου Μεριστούδη. Θα ακολουθήσει η απονομή τιμητικών διακρίσεων, ομιλία του επίτιμου προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. Ιωάννη Μηνούδη με θέμα «Aνατολική Ρωμυλία, η Αλησμόνητη Πατρίδα», προβολή οπτικού υλικού από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Παπανικολάου με θέμα «Από το χθες …στο σήμερα: Ιστορική προβολή» και χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με την συμμετοχή των απανταχού Ανατολικορωμυλιώτικων Συλλόγων. Αναλυτικά, θα εμφανιστούν τα παρακάτω συγκροτήματα:
Χορευτικό Συγκρότημα Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου
Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ν.Αγχιάλου Βόλου
Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Μεγάλου Μοναστηρίου Λάρισας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Ανάβρας Καρδίτσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού ««Ανατολική Ρωμυλία»
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Άσπρου Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΜΥΔΩΝ» Αξιοχωρίου Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους Πιερίας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνδρων Κιλκίς
Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανατολική Ρωμυλία» Ευξεινούπολης Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Φάρος» Κοιλάδας Λάρισας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Καρυωτών Γιαννιτσών
Καλλιτεχνικός Όμιλος Χαλκηδόνας
Σύλλογος Καταγομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας Ν. Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Αιγείρου Κομοτηνής
Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Ν. Εβρου
Σύλλογος Γυναικών Δικαίων Έβρου
Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος» Βαφειοχωρίου Κιλκίς
Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης
Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος «Η Διάπλασις» Ριζομύλου Μαγνησίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Διάδοσης και Προβολής Παράδοσης Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου
Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει Ανατολικορωμυλιώτικο γλέντι με τα μουσικά συγκροτήματα:
«Κοιλάδας»: Mιχάλης Ανδρέου (γκάιντα), Δήμητρα Στάθη (φλογέρα, τραγούδι), Δημήτρης Μποκόρος (ακορντεόν), Σπύρος Μινοβγίδης (τραγούδι), Παναγιώτης Εκίζογλου (νταούλι)
«Οι Θράκες»: Κυριάκος Ιωαννίδης (γκάιντα), Δημήτρης Δραγανίδης (ακορντεόν, φλογέρα), Νίκος Λιτούδης (ακορντεόν), Τάσος Αλευρούδης (τραγούδι)
«Ορφέας»: Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης (καβάλι, γκάιντα), Παναγιώτης Κωνσταντινίδης (ακορντεόν), Μαρίνα ζωγράφου (τραγούδι ), Βλαχογιάννης Ηλίας (νταούλι), Νίκος Μπόζογλου (ακορντεόν)
Συμμετέχουν επίσης οι καταξιωμένοι μουσικοί: Γιώργος Ξανθούλης (ακορντεόν), Δημήτρης Αλταντζίδης (ακορντεόν, τραγούδι), Δήμος Ναστούδης (ακορντεόν), Στέφανος Στεφούδης (ακορντεόν), Μανώλης Ντομπρούδης (γκάιντα), Γιάννης Κουτσάκης (νταούλι),
Πέτρος Βουβαλούδης (καβάλι, φλογέρα), Στέργιος Λουλούδης ( νταούλι).

Εκδηλώση μνήμης για το Ολοκαύτωμα
Την Κυριακή 28/7 μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Ν. Αγχιάλου και ομιλία του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ. Γεώργιου Μεριστούδη με θέμα «Μνήμες Προσφυγικού Ελληνισμού».

“Βραδιές Νεολαίας”
Η Νεολαία της ΠΟΣΑΡ μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση στη Μαρώνεια της Κομοτηνής, με την υποστήριξη πάντα των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιήσει και φέτος τριήμερο εκδηλώσεων στις 26, 27 και 28 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο. Πρόκειται για το Αντάμωμα των απανταχού νέων (Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα), το οποίο διοργανώνεται με πολύ μεράκι και αγάπη για την “Ανατολική Ρωμυλία” με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα και την αγάπη για την παράδοση στους νέους, το μέλλον της Πολιτιστικής κληρονομιάς, δίνοντας συγχρόνως “πνοή” και “φτερά” στην παράλληλη δράση, αυτή του 5ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Ανατολικορωμυλιωτών.
Την Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποτελούν: Παντελής Πελεκάνος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, Ευθύμιος Τσάμης, δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, Ελευθέριος Διαμαντένιας, πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου, Βασίλειος Ασδεράκης, πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Αγχιάλου, Γεώργιος Ταβέλης, πρόεδρος Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου, Χριστίνα Καρανικόλα, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ν. Αγχιάλου, Ιωάννης Κίτσιος, πρόεδρος Αγρ/παραγωγικού-Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».
Από την πλευρά της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Γιώργος Μεριστούδης, Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., Μαρίνα Ζωγράφου, Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.
Ντίνος Μοσχίδης, ταμίας της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., Παύλος Λιτούδης, αναπληρωματικός Έφορος Δημοσιών Σχέσεων, Ευδοκία Παπαχρηστούδη, συντονίστρια της ΝΕΟΛΑΙΑΣ της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.,
Γεώργιος Παπανικολάου, εκπαιδευτικός, Κάκια Λουλούδη, Ιωάννα Ζεπέλα, Νικόλαος Παπανικολάου, μέλη του 15μελούς Συμβουλίου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., Μαρία Ρουπακιά, πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ν.Αγχιάλου Βόλου, Απόστολος Ζαφειρόπουλος πρόεδρος Συλλόγου Αγχιαλιτών Αθήνας.
Υπάρχει δε, μια επιπλέον επιτροπή, όπου συμμετέχουν νεολαίοι, εκπρόσωποι των συλλόγων, μέλη της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, οι οποίοι παράλληλα με την Οργανωτική Επιτροπή θα βοηθήσουν στη διοργάνωση του Ανταμώματος. Η Επιτροπή της Νεολαίας, απαρτίζεται από τους: Μαρία Γκογκινούδη, Σοφή Σπανιού, Ηρακλή Τζακόγια, Χριστίνα Τοσούδη, Κατερίνα Ανδρωνά, Αγγελική Λαμπροθανάση, Λένα Μαμαλούδη, Αλεξάνδρα Μαμαλούδη, Ειρήνη Πεγιάκου, Βάσω Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Ικίζογλου, Δημήτρης Λαφόπουλος, Ολυμπία Λίλιου, Απόστολος Παπαπαναγιώτου, Στέργιος Λουλούδης, Θεοδώρα Θεοχάρη, Νίκη Βλαϊδου, Χρυσούλα Καλτσονά, Θεοδώρα Καραγιάννη, Δημοσθένη Ζεπέλας, Σπύρο Μινοβγίδη, Πασχάλη Καμπουρούδη, Κουμκούδη Χρήστο.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Ομοσπονδίας, η Π.Ο.Σ.Α.Ρ. ευχαριστεί, εκ των προτέρων, όλους τους φορείς, για την άμεση ανταπόκριση στο γενικό αυτό κάλεσμα, επισημαίνοντας ότι η παρουσία και η συμμετοχή όλων στη διοργάνωση του ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ, είναι σημαντική για την επιτυχία του, αλλά και για την επίτευξη του στόχου, τη συνέχιση της Ιστορίας των προγόνων, της Ιστορίας της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Βόρειας Θράκης, της Ιστορίας των απανταχού Ανατολικορωμυλιωτών. Ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων, Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» και του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας, μέλη της Π.Ο.Σ.Α.Ρ., για την πρόταση-προτροπή τους προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση του 5ου Ανταμώματος στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, καθώς επίσης ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσής για την σημαντική συμβολή τους στην καλύτερη διοργάνωση.
Τέλος το προεδρείο της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. ευχαριστεί τον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη, τον Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου Π.Πελεκάνο και τον δημοτικό σύμβουλο κ.Ε.Τσάμη, για την άμεση αποδοχή και υιοθέτηση της πρότασης τους, όσον αφορά τη συνδιοργάνωση του 5ου Ανταμώματος Ανατολικορωμυλιωτών στη Νέα Αγχίαλο του Δήμου Βόλου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...