11η Γιορτή Πεπονιού αύριο το Σάββατο στο Διμήνι ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

11η Γιορτή Πεπονιού αύριο το Σάββατο στο Διμήνι


Με τραγούδια και χορό θα γιορταστεί για 11η συνεχόμενη χρονιά φέτος η Γιορτή Πεπονιού στο Διμήνι, το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με συνδιοργανωτές το Δήμο Βόλου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμηνίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου. Στους επισκέπτες θα διατεθεί δωρεάν πεπόνι από τους ντόπιους παραγωγούς και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Η Γιορτή που έγινε παράδοση και θεσμός ξεκίνησε το 2002 με πρωτοβουλία πέντε μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου, με σκοπό τη διοργάνωση μιας ετήσιας εκδήλωσης που να χαρακτηρίζει την περιοχή. Η επιλογή του πεπονιού ήταν εύκολη καθώς με την καλλιέργειά του στην περιοχή του Διμηνίου ασχολούνται περισσότεροι από 20 παραγωγοί που βιοπορίζονται επαρκώς διαθέτοντας μάλιστα το προϊόν σε όλες τις αγορές της χώρας. Τα πεπόνια Διμηνίου θεωρούνται ξεχωριστά, χαρακτηρίζονται από την ευωδία και τη γεύση τους καθώς και από το στρόγγυλο τους σχήμα.
Στη φετινή Γιορτή Πεπονιού συμμετέχει η Παραδοσιακή και Λαϊκή Ορχήστρα του Ν.Μούτσελου που απαρτίζεται από τους μουσικούς: Νίκο Μούτσελο στην γκάϊντα και τα κρουστά, Λίλα Τσιπτσέ στο τραγούδι, Γιώργο Μαγαλιό στο τραγούδι και τα κρουστά, Βασίλη Μπαλογιάννη στο κλαρίνο, Λευτέρη Γάλλο στο βιολί και Μάριο Σαρακατσιάνο στο λαούτο και το τραγούδι. Θα χορέψει το Παιδικό Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμηνίου. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...