Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θεσσαλονίκη



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε κύκλωμα που προέβαινε σε αγοραπωλησίες βρεφών. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων πέντε αλλοδαπούς, ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών (δύο άνδρες - τρεις γυναίκες ), ως μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κατ’ επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη, ήταν οι «αρχηγοί» της ομάδας αφού εντόπιζαν τις κυοφορούσες και πρόβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.
Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.
Χθες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη αλλοδαπή, η οποία έφερε μαζί της βρέφος προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άπαντες οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...