Βάση νόμου, αν η πτήση σας έχει καθυστερήση δικαιούστε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Βάση νόμου, αν η πτήση σας έχει καθυστερήση δικαιούστε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!



Μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή απόφαση πήρε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις καθυστερήσεις των πτήσεων, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας.
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, οι επιβάτες που παίρνουν πτήση με ανταπόκριση, και υπάρχει καθυστέρηση άνω των τριών ωρών, θα μπορούν να αποζημιώνονται από την αεροπορική εταιρεία.
Το Δικαστήριο της Ε.Ε. παραπέμπει στη νομολογία του, κατά την οποία οι επιβάτες πτήσεων με μεγάλη καθυστέρηση - δηλαδή διάρκειας ίσης ή μεγαλύτερης των τριών ωρών - έχουν, όπως και οι επιβάτες των οποίων η αρχική πτήση ματαιώθηκε και στους οποίους ο αερομεταφορέας αδυνατεί να προσφέρει μεταφορά με άλλη πτήση υπό τους όρους που προβλέπει ο κανονισμός, δικαίωμα αποζημιώσεως, δεδομένου ότι υφίστανται μη αναστρέψιμη απώλεια χρόνου και, ως εκ τούτου, ανάλογη αναστάτωση και ταλαιπωρία.
Σύμφωνα με αυτή την διάταξη, συνεπάγεται ότι η αποζημίωση που θα παίρνει ο επιβάτης θα είναι ανάλογη με την ώρα που καθυστέρησε η ώρα άφιξης και όχι η ώρα αναχώρησης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...