Ο Δήμος Βόλου στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος Βόλου στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»



Με τον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αμέσως μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση διακοπής του προγράμματος μετά τις 31 Μαρτίου.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ.Σκοτινιώτη για την κινητοποίηση του Συλλόγου ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας και ζήτησαν τη στήριξη και συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής Βόλου στα αιτήματά τους. Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί την πιο επιτυχημένη κοινωνική δομή που ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι και είναι τραγικό να διακόπτεται, ειδικά σ’ αυτή τη συγκυρία, που οι ωφελούμενοι το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Είναι μεγάλο το πλήγμα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, οι οποίοι επί τόσα χρόνια έχουν δώσει την ψυχή τους και θα περάσουν στην ανεργία, αλλά και για τους εκατοντάδες ωφελούμενους ανήμπορους συμπολίτες μας».
Η Δημοτική Αρχή του Βόλου και η ΚΕΔΕ, υπογράμμισε ο κ.Σκοτινιώτης, έχουν αναδείξει ως κορυφαίο αίτημα τη συνέχιση του προγράμματος και ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να αναθεωρήσει την απόφασή της. Διευκρίνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανανέωση των συμβάσεων.
«Αξιώνουμε τη συνέχιση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεδομένου ότι είναι πιεστική η ανάγκη να συνεχιστεί η προσφορά υπηρεσιών πρόνοιας και φροντίδας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, χωρίς αποκλεισμούς, ειδικά αυτή τη ζοφερή περίοδο κατά την οποία καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από τους Δήμους για τη στήριξη πρωτίστως εκείνων των στρωμάτων της κοινωνίας που πλήττονται από την κρίση», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος και υπενθύμισε για άλλη μία φορά ότι ο Δήμος Βόλου, παρότι χρηματοδοτείται για την υποστήριξη 277 ατόμων, προσφέρει υπηρεσίες σε άλλους 600 ανήμπορους συμπολίτες, με αποτέλεσμα των σύνολο των ωφελουμένων να φθάνει σχεδόν τα 900 άτομα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...