Επαναλειτουργία τμημάτων του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο χώρο της μουσικής, των εικαστικών και των άλλων τεχνών ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Επαναλειτουργία τμημάτων του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο χώρο της μουσικής, των εικαστικών και των άλλων τεχνών



Την «άνοιξη» μέσα στο χειμώνα φέρνει η επαναλειτουργία τμημάτων και δραστηριοτήτων στις υποδομές εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και ειδικότερα στο χώρο της μουσικής, των εικαστικών και των άλλων τεχνών, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν την υλοποίηση προγράμματος με ταχύρυθμα σεμινάρια, με τίτλο «Επαφή με τις Τέχνες».
Προχωράει, έτσι, η ενεργοποίηση και πάλι τμημάτων και υποδομών που είχαν παύσει να λειτουργούν λόγω έλλειψης πόρων και εκπαιδευτικών. Η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών μετά την έγκριση που δόθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο για σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου με εργαζομένους που θα καλύψουν τις ανάγκες για τη λειτουργία των υποδομών, αφορά σχεδόν όλους τους τομείς δράσης του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη έστω και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία όμως καμία ευθύνη δεν φέρει ο Δήμος. Πρόσθεσε δε ότι με την επαναλειτουργία και των νέων τμημάτων ο ΔΟΕΠΑΠ αναδεικνύεται σε σημαντική κυψέλη δημιουργίας και μάλιστα κατά τη ζοφερή αυτή περίοδο που διανύει η χώρα.
Στο Δημοτικό Ωδείο, με την έναρξη του νέου εξαμήνου το Φεβρουάριο, θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα επαγγελματικά τμήματα. Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Ωδείο Ν.Ιωνίας θα λειτουργήσουν και πάλι τα τμήματα εκμάθησης πιάνου, κιθάρας, βιολιού, βιόλας και βιολοντσέλου καθώς επίσης και τα τμήματα παραδοσιακής μουσικής όπως τα τμήματα για σαντούρι, παραδοσιακό βιολί και ούτι. Στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα αρχίσουν και πάλι τα τμήματα για κρουστά και φλάουτο όπως και τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας που θα ενεργοποιηθούν και πάλι στο Βόλο, τη Ν.Ιωνία αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του ενιαίου Δήμου Βόλου.
Επιπλέον θα δημιουργηθούν τμήματα Χορωδίας και Παραδοσιακής Ορχήστρας για παιδιά και ενηλίκους, ενώ προγραμματίζεται η λειτουργία τμήματος Βυζαντινής Μουσικής και για πρώτη φορά τμήματα αυτοσχεδιασμού τζαζ και crock μουσικής.
Στα τμήματα Εικαστικών μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής παύσης και αδράνειας θα επαναλειτουργήσουν τα τμήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Καραγάτς και συγκεκριμένα: τμήματα κεραμικής για αρχάριους και προχωρημένους, τμήματα ζωγραφικής ταχύρυθμα και με θεματικές ενότητες (φύση, τοπίο, πορτραίτο, σχέδιο και υδατογραφίας), ενώ στο Εικαστικό Εργαστήρι της Ν.Ιωνίας θα λειτουργήσουν τμήματα προετοιμασίας για εισαγωγή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Αρχιτεκτονική, τμήματα ταχύρυθμα γλυπτικής σε πηλό,
τμήματα υφάσματος (Ασιατικής τεχνικής τυπώματος και φελτ) καθώς και τμήματα υφαντικής, βιτρώ, φηφιδωτού, τοιχογραφίας και συντήρησης εικόνων αλλά Ιστορίας της Τέχνης.
Επίσης στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» και στο Μουσείο Δάμτσα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σεμινάρια στο πλαίσιο των εργαστηρίων για παιδιά παράλληλα και για τους ενηλίκους. Σε όλα τα τμήματα οι εισηγητές είναι αναγνωρισμένοι στο χώρο και τον τομέα τους με πείρα και γνώση.
Στη Δημοτική Σχολή Χορού συνεχίζονται οι εγγραφές για το τμήμα Αυτοσχεδιασμού που αφορά ενηλίκους και δίνει τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα Χορογυμναστικής ενηλίκων. Επιπλέον συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών χορών των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Αγχιάλου και Αγριάς, καθώς έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.
Στο Δίαυλο συνεχίζονται τα τμήματα ξένων γλωσσών για εκμάθηση Κινέζικων, Ρώσικων, Τούρκικων και Ισπανικών. Συνεχίζονται επίσης οι εγγραφές για το τμήμα Φωτογραφίας και Επεξεργασίας Photo Shop.
Στο ΔηΠεΘε Βόλου, που παρουσιάζει με εξαιρετική επιτυχία στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής έως τα μέσα Φεβρουαρίου την παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα», έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία και οι πρόβες για την επόμενη παραγωγή που αφορά μικρούς και μεγάλους, με τη διασκευή του έργου της Πηνελόπης Δέλπα «Παραμύθι χωρίς Όνομα». Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές για το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι.
Η ενεργοποίηση και πάλι τμημάτων και υποδομών δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους για εκμάθηση τεχνικών και προσέγγιση τεχνών με προσιτά δίδακτρα και κατά περίπτωση με ειδικές τιμές. Πληροφορίες δίνονται στις γραμματείες των τμημάτων και των υποδομών, ενώ άμεσα θα κοινοποιηθούν τα ωρολόγια προγράμματα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...