Ποιοι είναι οι 13 βουλευτές της Προανακριτικής Παπακωνσταντίνου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι είναι οι 13 βουλευτές της Προανακριτικής Παπακωνσταντίνου



Στους 13 κάθισε η «κολοκυθιά» που παίξανε τα κοινοβουλευτικά επιτελεία για τον ακριβή αριθμό των μελών που θα συγκροτήσουν την προανακριτική επιτροπή για την «λίστα Λαγκάρντ»...
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση του Προεδρείου της Βουλής μιλούσε για 15μελή επιτροπή η οποία θα απαρτιζόταν από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα και οι ανεξάρτητοι.
Η συγκεκριμένη απόφαση όμως προκάλεσε την οξεία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλλει «προσπάθεια να «ελεγχθεί» και να περιορισθεί ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα της διερεύνησης από την Κυβερνητική Πλειοψηφία και να ενισχυθεί η συμμετοχή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. στην Επιτροπή» και να ζητά 12μελή επιτροπή όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
Μάλιστα, αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη παραθέτοντας τις ενστάσεις τους με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όλων των κοινοβουλευτικών επιτελείων προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».
Τελικά, μετά από συναντήσεις που θύμισαν το αλαλούμ με τις κάλπες κατά την ψηφοφορία της περασμένης Πέμπτης, όλα τα κόμματα κατέληξαν στο προφανές: να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Βουλής.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η επιτροπή θα απαρτίζεται από 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από έναν βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα. Η «ομάδα» των 18 ανεξάρτητων δεν θα εκπροσωπηθεί.
Πέραν αυτών, από την ΝΔ σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος προορίζεται για την θέση του προέδρου και των κ.κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αδωνη Γεωργιάδη. Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις ακούγονται τα ονόματα των κ.κ. Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη.
Τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσουν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι κ.κ. Θεόδωρος Δρίτσης και Σταύρος Κοντονής.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, την ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Οικονόμου, την Χρυσή Αυγή ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο κ. Βασίλης Καπερνάρος και το ΚΚΕ ο κ. Σπύρος Χαλβατζής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...