Οκτωβρίου 2012 ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ τη Δευτέρα



Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 6πμ της Δευτέρας έως τις 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ανακοίνωσαν τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «σημαντική ήττα που υπέστησαν σήμερα στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας».
«Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η άμεση και δυναμική κινητοποίηση του κλάδου μας στον κυβερνητικό αιφνιδιασμό είχε ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα».
Επίσης, η ανακοίνωση των ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΟΜΤΒΧ και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕαναφέρει:
«Η αδηφάγα λογική της τρόικας και των κυβερνητικών εταίρων ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή, δεν έχει τελειώσει. Μέσα στη Βουλή έγινε καθαρό ότι η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των ασφαλιστικών μας Ταμείων, αλλά και της χρηματοδότησής τους –του πόρου που στο χώρο των ΜΜΕ υποκαθιστά τη μηδενική συνεισφορά του κράτους και τις ελάχιστες έως μηδενικές εργοδοτικές εισφορές- θα συνεχιστεί.
Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τον κλάδο σε επαγρύπνηση για την αποτροπή κάθε προσπάθειας επαναφοράς της τροπολογίας. Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6πμ της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου, έως 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών.
Παράλληλα καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στην προβολή των αγώνων των εργαζομένων και στην ενημέρωση όλης της κοινωνίας για τις συνέπειες της βάρβαρης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με την πλημμυρίδα των μέτρων που νομοθετούνται.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες και συνδικάτα την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του νέου καταστροφικού μνημονίου. Διαδηλώνουμε την ομόθυμη απόφασή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διεκδικούν:
1. Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
7. Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης».

Στα 30-50 δισ. δολ. το κόστος από τον τυφώνα Σάντι



Παρότι οι πραγματικές επιπτώσεις του τυφώνα Σάντι είναι ακόμη άγνωστες και το συνολικό κόστος τους δεν μπορεί να υπολογιστεί εύκολα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί περίπου στα 30-50 δισ. δολάρια.
Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι επειδή είναι ακόμη νωρίς για τελικές εκτιμήσεις, ενδεχομένως το ποσό αυτό να αυξηθεί, καθώς οι επιπτώσεις θα γίνονται περισσότερο εμφανείς.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η μοναδικότητα του τυφώνα – το καταστροφικό κύμα θύελλας και η μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή που έπληξε, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τέταρτο της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ - εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν τα συνηθισμένα μοντέλα των οικονομολόγων επαρκούν για να υπολογιστούν οι ζημιές και να αντικατοπτρίζουν πλήρως το κόστος του τυφώνα Σάντι.

Σπάει τα ρεκόρ το FIFA 13



Σε σημερινή ανακοίνωσή της η EA έκανε γνωστό στο κοινό ότι το FIFA 13 έχει πουλήσει αυτή τη στιγμή, μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά από την κυκλοφορία του, 7.4 εκατομμύρια αντίτυπα κάνοντας το έτσι τον πιο παραγωγικό αθλητικό τίτλο όλων των εποχών σύμφωνα με το launch του.
Το FIFA 13 ήδη από τις πρώτες μέρες διάθεσής του είχε φανερώσει ότι πήγαινε για να συντρίψει όλα τα ρεκόρ καθώς μέσα σε 5 μέρες κατάφερε να πουλήσει παγκοσμίως 4.5 εκατομμύρια αντίτυπα κάνοντας τους μεγαλύτερους αριθμούς για παιχνίδι του 2012.
Τέλος, η EA ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το FIFA θα φτάσουν μέσα στο πρώτο μισό του οικονομικού έτους του 2013 μέχρι και τα 115 εκατομμύρια δολάρια.

Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων



Bροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα πλήξουν τη χώρα απόψε το βράδυ, με αφετηρία τα βορειοδυτικά της επικράτειας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Παράλληλα, ενισχυμένοι θα είναι και οι νοτιάδες που αναμένεται να φθάσουν τα οκτώ μποφόρ.
Ειδικότερα, για σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο.
Αύριο Πέμπτη, κατά τις πρωινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα για την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα.
Το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη και από τα Δυτικά.
Καταληκτικά, την Παρασκευή έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

Στο νοσοκομείο φρουρούμενος νοσηλεύεται ο Σπύρος Καρατζαφέρης



Στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, μεταφέρθηκε με τη συνοδεία Αστυνομικών ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.
Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος οδηγήθηκε την Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού, βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του παλαιότερα για την υπόθεση Γιοσάκη, όπως αναφέρεται στο site του spirospero.gr, ενώ κρατούνταν, ένιωσε αδιαθεσία, λόγω του έντονου άγχους και του στρες και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και θα παραμείνει φρουρούμενος έως και την Παρασκευή.
Πάντως στην ιστοσελίδα του αναφέρεται πως η αφορμή για τη σύλληψη του ήταν τα απόρρητα έγγραφα που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφού ο ίδιος είπε πως τα έχει στα χέρια του.

Στο Νοσοκομείο 23χρονος, μετά από τροχαίο στην Αγρία Βόλου



Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, στην Αγριά Βόλου και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Παραθύρη με Δημοκρατίας, όταν ΙΧ αυτοκίνητο κινούμενο στην Παραθύρη, παραβίασε stop, βγαίνοντας στην οδό Δημοκρατίας από όπου περνούσε δίκυκλο, με κατεύθυνση τα Λεχώνια, το οποίο και παράσυρε, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου Σ.Γ, που επέβαινε σε αυτό.
Ο 23χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός έχει χτυπήσει σοβαρά.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί η τραγική ειρωνία του γεγονότος, καθώς λίγο πίσω από δίκυκλο βρισκόταν, οδηγώντας το αυτοκίνητο της, η μητέρα του 23χρονου.

Η Βανδή fashion designer αλά Victoria Beckham!



Ακολουθώντας για ακόμη μια φορά τα χνάρια της Victoria Beckham, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή αποφάσισε [τιμή και δόξα!] να σχεδιάσει τη δική της σειρά ρούχων για γυναίκες και νεαρές κοπέλες. Μία είδηση που δεν μας ξάφνιασε ιδιαίτερα.
Η γνωστή αοιδός είχε εδώ και καιρό δεχτεί πρόταση από την φίλη της και ιδιοκτήτρια της εταιρείας "Chip and chip", Χρυσούλα Κερός, να σχεδιάσει μία σειρά ρούχων, τα οποία θα φέρουν την υπογραφή της. Η σειρά αυτή θα περιλαμβάνει φορέματα, ρούχα, φόρμες και δερμάτινα μπουφάν σε ροκ στυλ και ύφος. Η σειρά θα ονομάζεται "Despina Chip & Chip" (στο cheap μας παραπέμπει!) και θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο κατάστημα της εταιρείας στην Κηφισιά.

Για πρώτη φορά στην αγορά ...«λευκό» ουίσκι!



Η διάσημη ανά τον κόσμο μάρκα ουίσκι Jack Daniel’s φέρνει επανάσταση στο χώρο του εν λόγω αγαπημένου ποτού εμφιαλώνοντας «άχρωμο» ουίσκι στα αναγνωρίσιμα μπουκάλια της, με σκοπό να προσφέρει κάτι διαφορετικό στους λάτρεις του brand.
Το αποστακτήριο της εταιρείας στο Τενεσί των ΗΠΑ παρουσίασε πρόσφατα ένα ουίσκι «λευκό», το οποίο παράγεται από σίκαλη και έχει «γλυκό φρουτώδες άρωμα, έντονη αίσθηση της σίκαλης αλλά και ένα πικάντικο τελείωμα», σύμφωνα τον ποτοποιό Jeff Arnett.
Ειδικότερα η «συνταγή» περιλαμβάνει 70% σίκαλη, 18% καλαμπόκι και 12% βύνη κριθαριού και υπόσχεται να παρέχει στους λάτρεις του ουίσκι «μια νέα και μοναδική γευστική εμπειρία». Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καστανό χρώμα στο ουίσκι είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας ωρίμανσης, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιείται και καραμελόχρωμα προκειμένου να σκουρύνει το αλκοόλ.
Στο «νεόκοπο» ουίσκι, η εμφιάλωση του ποτού θα γίνεται άμεσα χωρίς να μπει το ποτό στη διαδικασία παλαίωσης, για να διατηρεί έτσι το «λευκό» χρώμα. Το «Unaged Rye Jack Daniel», όπως θα ονομάζεται το «άχρωμο» ουίσκι, θα είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο σε επιλεγμένα καταστήματα στις ΗΠΑ στην τιμή των 50 περίπου δολαρίων.

Αυτές είναι οι σημαντικότερες «φωλιές» μικροβίων



Μερικές εστίες, ούτε που τις φανταζόσασταν!
Είναι γεγονός ότι τα μικρόβια βρίσκονται παντού! Μερικά όμως αντικείμενα συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ποσότητα και για αυτό καλό θα ήταν να τα έχουμε στο μυαλό μας και να φροντίζουμε να τα απολυμαίνουμε συχνότερα...Ποιες όμως είναι μερικές από τις σημαντικότερες «φωλιές» μικροβίων;
1. Σφουγγαράκι για τα πιάτα: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα πολυχρησιμοποιημένο σφουγγαράκι μπορεί να έχει πάνω από 20 εκατομμύρια βακτήρια!
2. Πληκτρολόγιο και ποντίκι: Είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων, καθώς ό,τι υπάρχει στα χέρια σας μεταφέρεται και σε αυτά. Έρευνες έδειξαν ότι το πληκτρολόγιο είναι πέντε φορές πιο βρόμικο από μια... λεκάνη τουαλέτας! Ναι, καλά διαβάσατε!
3. Στρώμα: Είναι ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης που συγκεντρώνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από μούχλα, μέχρι και βακτήρια! Και το χειρότερο; Έρχεστε καθημερινά σε επαφή με αυτό, αφού κοιμάστε πάνω του!
4. Πλυντήριο: Και όμως, παρόλο που φημίζεται για τις ιδιότητές του να καθαρίζει... αποτελεί και αυτό μια σημαντική πηγή μικροβίων! Πώς; Μα φυσικά μέσω των βρόμικων ρούχων που βάζουμε μέσα σε αυτό! Αν επιλέγουμε προγράμματα με χαμηλή θερμοκρασία, τα βακτήρια δε σκοτώνονται και παραμένουν μέσα στο πλυντήριο ή και κάνουν βόλτα πάνω στα... φρεσκοπλυμένα ρούχα μας.
5. Τηλεκοντρόλ: Γνωστός φορέας μικροβίων, που πρέπει να καθαρίζεται πολύ συχνά.
6. Τηλέφωνο: Μεγάλη προσοχή να δίνετε όταν χρησιμοποιείτε τηλέφωνα, σταθερά και κινητά, καθώς το κάτω μέρος τους είναι μεγάλη πηγή μικροβίων.
7. Τσάντα: Πόσες φορές από αμέλειά σας έχετε αφήσει την προσωπική σας τσάντα στο πάτωμα του εστιατορίου ή του cinema; Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα μικρόβια θα μείνουν πάνω της; Το χειρότερο από όλα, είναι ότι θα την ακουμπήσετε μετά πάνω στο τραπέζι ή στον καναπέ του σπιτιού σας και θα τα μολύνετε αυτομάτως. Ξανασκεφτείτε το!
8. Στυλό- Μολύβια: Μη μου πείτε ότι δεν το σκεφτήκατε; Και αυτά είναι αντικείμενα που τα πιάνουμε συνεχώς, δυστυχώς όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας. Ό,τι ιούς και μικρόβια έχουμε στα χέρια μας μεταδίδονται και σε αυτά. Μήπως να καθαρίζατε τη γραφική ύλη του παιδιού σας;
Aυτά είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα αντικείμενα! Φροντίστε να τα καθαρίζετε συχνά, ώστε να προστατέψετε εσάς αλλά και την οικογένειά σας!

ΦΕΤ: Ανάκληση πορτοκαλάδων και λεμονάδων ΛΟΥΞ



Ύστερα από καταγγελίες πολιτών και μετά από σχετικούς ελέγχους από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας και Αττικής του ΕΦΕΤ , διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών σε λεμονάδα και πορτοκαλάδα της εταιρείας ΛΟΥΞ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις παρακάτω παρτίδες:
Α. Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξεως 16-01-13, 20-01-13, 21-01-13, 26-02-13.
Β. Πορτοκαλάδα ΛΟΥΞ (πορτοκαλί καπάκι) συσκευασίας 500 ml με ημερομηνία λήξεως 18-01-13.
Γ. Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασίας 330 ml με ημερομηνίες λήξεως 10-01-13, 17-01-13, 08-02-13, 16-02-13, 24-02-13.
Δ. Λεμονάδα ΛΟΥΞ συσκευασία 1,5 L με ημερομηνίες λήξεως 04-02-13, 12-02-13.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση των παραπάνω προϊόντων. Η εταιρεία απέσυρε άμεσα όλα τα παραπάνω προϊόντα με τις αντίστοιχες συσκευασίες τους και ημερομηνίες.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν αγοράσει τα ανωτέρω προϊόντα με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξεως να μην τα καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.
Τα ανωτέρω προϊόντα παρασκευάζονται από τηνεταιρεία «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» , Κεφαλόβρυσο Σαραβαλίου Πατρών .

Πρώτη σε νεκρούς από τροχαία η Ελλάδα στην Ευρώπη



Η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη, ιδίως στους νέους ηλικίας 18- 24 χρόνων, οι οποίοι διαπράττουν και τις περισσότερες παραβάσεις. Η απόσπαση προσοχής την ώρα της οδήγησης είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, καθώς μόλις τρία δευτερόλεπτα απροσεξίας αρκούν για το μοιραίο.
Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ), κατά την οποία παρουσιάστηκε η ενημερωτική καμπανιά για την «Επιθετική Οδήγηση» και την «Απόσπαση Προσοχής».
Στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο αποκαλύπτουν ότι η απόσπαση προσοχής συγκαταλέγεται στους βασικότερους παράγοντες εμπλοκής σε τροχαία δυστυχήματα με αυξητικές τάσεις. Στην Ελλάδα, η «αφηρημένη» οδήγηση ευθύνεται για την πρόκληση του 35% των τροχαίων. Η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες εντός και εκτός του οχήματος.
Οι βασικότεροι από αυτούς είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου (συνομιλία, ανάγνωση και γραφή σύντομων μηνυμάτων), η κατανάλωση φαγητού και ποτού, το κάπνισμα, η απόσπαση προσοχής από διαφημιστικές πινακίδες, η ενασχόληση με συσκευές μέσα στο όχημα (π.χ. χρήση συστήματος πλοήγησης, αλλαγή cd, ρύθμιση ραδιοφώνου), η δυνατή μουσική, η έντονη συζήτηση με συνεπιβάτες εντός του οχήματος, η αλληλεπίδραση με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα.
Η επιθετική οδήγηση είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας πρόκλησης τροχαίων, που συνδέεται άμεσα με την οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων, καθώς φωνές, χειρονομίες, απρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά στο τιμόνι αποτελούν καθημερινότητα για εκατομμύρια Έλληνες οδηγούς στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι συνέπεια της έλλειψης παιδείας, επισημαίνοντας ότι «η πρωταρχική ευθύνη για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών και μελλοντικών οδηγών βρίσκεται στα χέρια κυρίως των γονέων, καθώς τα παιδιά μιμούνται τους γονείς και ως εκ τούτου ο τρόπος οδήγησης των γονέων αντανακλάται στον μετέπειτα τρόπο οδήγησης των παιδιών τους».
Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της νέας καμπάνιας ενημέρωσης για ασφαλή οδήγηση είναι ο προβληματισμός και η παρότρυνση του κοινού για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα νέους. Επίσης, στόχος είναι η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών και η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτισμού και ασφάλειας στον δρόμο.
Όσον αφορά την ευθύνη της Πολιτείας, τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής και διαρκούς επιβολής κανόνων κυκλοφορίας, εκστρατείες ενημέρωσης των οδηγών και προγράμματα για συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών, π.χ. νέοι οδηγοί.

Ένας πυροβολισμός... 23 νεκροί!



Ένας πυροβολισμός και μάλιστα... εορταστικός ήταν αρκετός για να στοιχίσει τη ζωή σε 23 ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία. Στη διάρκεια γαμήλιου γλεντιού, ένας από τους καλεσμένους, θέλοντας να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός, έριξε μια μπαλωθιά στον αέρα.
Όμως, η σφαίρα έκοψε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο το οποίο έπεσε σε μεταλλική πόρτα προκαλώντας θανατηφόρα ηλεκτροπληξία σε 23 άλλους καλεσμένους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Επιπλέον 30 άνθρωποι έχουν τραυματισμοί. Το κράτος της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσε μόλις τον περασμένο μήνα τους πυροβολισμούς σε γαμήλια γλέντια, ένα παραδοσιακό έθιμο σε πολλές φυλές που ζουν στη χώρα.

Τα λάθη στο αδυνάτισμα



Περιττά κιλά; Όλοι και όλες θέλουμε να μην υπάρχουν πάνω στο σώμα μας γιατί αν υπάρχουν, είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε κυριολεκτικά τα πάντα για να απαλλαχτούμε από αυτά. Ακούμε από φίλους, συγγενείς και γνωστούς χιλιάδες συμβουλές, τρόπους, συνδυασμούς και διάφορες άλλες «αλχημείες» που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους.
Αρκετοί είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν καθετί που ακούν, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι λίγο οι μύθοι, οι ανακρίβειες και οι παλιές αντιλήψεις που κυκλοφορούν, παρότι αρκετοί ειδικοί στον χώρο της υγείας «φωνάζουν» πως πολλοί από αυτούς τους τρόπους δεν είναι σωστοί για να χαθούν τα περιττά κιλά- αρκετοί μάλιστα από αυτούς είναι επικίνδυνοι για την υγεία μας.
Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετοί που δεν πείθονται ή δεν ενδιαφέρονται για τις άσχημες συνέπειες και το μεγάλο ρίσκο που παίρνουν.
«Οι άνθρωποι εστιάζουν τόσο πολύ στην απώλεια βάρους που είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν μη αποδεκτά και ενδεχομένως επικίνδυνα πράγματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην υγεία», λέει ο Michelle May, γιατρός από την Αριζόνα.
«Ακραίες διατροφές μπορούν να οδηγήσουν σε διατροφικές διαταραχές» συνεχίζει η Connie Diekman, ειδική στις διατροφικές διαταραχές.
Η αποφυγή γευμάτων και κατηγοριών τροφίμων, η εναπόθεση ελπίδων σε σκευάσματα ώστε να δημιουργηθεί μιας κακής ποιότητας δίαιτα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για την μέγιστη απώλεια βάρους, αλλά τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να αποδειχτούν και ιδιαίτερα επικίνδυνες.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για πράγματα τα οποία δεν πρέπει να κάνετε ποτέ, όταν κάνετε δίαιτα:

Δίαιτες εξπρές ή δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων: Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία, καθώς υπόσχονται άμεση απώλεια κιλών, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις η απώλεια βάρους οφείλεται στη μείωση των υγρών του σώματος και της μυϊκής μάζας και όχι του λιπώδους ιστού, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο.
Έτσι, μπορεί να βλέπουμε στην πράξη τα αποτελέσματα που υπόσχονται καθώς ο δείκτης της ζυγαριάς παίρνει την κάτω βόλτα, αλλά εκτός από τους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν, οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε τέτοιες δίαιτες ανακτούν πίσω όλα τα χαμένα τους κιλά και μάλιστα με «τόκο».
«Η άμεση απώλεια βάρους από δίαιτες περιορισμένων θερμίδων οδηγεί στην απώλεια υγρών, ελάχιστου λίπους και μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολισμός του σώματος και το σώμα να χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για να επιβιώσει» αναφέρει ο May, αρθογράφος για θέματα διατροφής. Αναφέρει επίσης πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο για ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη τύπου 2.

Διαιτητικά σκευάσματα και χάπια αδυνατίσματος: Ακούγονται ιδιαίτερα ελκυστικά και θαυματουργά για να είναι πραγματικότητα. Όσα και αν σας υπόσχονται, κρατήστε τα όσο το δυνατόν μακριά σας. «Τα περισσότερα χάπια αδυνατίσματος δεν είναι τίποτα περισσότερα από μια μίξη από καφεΐνη και διουρητικά τα οποία οδηγούν σε αφυδάτωση και διαταραχή ηλεκτρολυτών», λέει ο Diekman, διευθυντής διαιτολογίας στον πανεπιστήμιο της Washington στο St. Louis.

«Κάθαρση»: Με τον όρο «κάθαρση» συνήθως αναφερόμαστε στην επιθυμητή πρόκληση εμετού. «Αυτός ο ανθυγιεινός και επικίνδυνος τρόπος συμπεριφοράς δεν είναι άγνωστος, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την υγεία και το πρώτο στάδιο για ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών», αναφέρει ο Diekman, ο οποίος μελετά τις διατροφικές διαταραχές και συνεχίζει λέγοντας πως «τα γαστρικά υγρά είναι ιδιαίτερα βλαβερά, σχεδιασμένα για το βλεννογόνο του στομάχου και όχι για τον οισοφάγο και το στόμα. Έτσι, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και διάβρωση των δοντιών, ενώ μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως με τους συχνούς εμετούς το σώμα αφυδατώνεται, ενώ μπορούν να δημιουργηθούν και πολλές διαταραχές στους ηλεκτρολύτες.

Ακραίες συμπεριφορές, όπως υπερβολική άσκηση: Η άσκηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά ας μην ξεχνάμε την αρχαία ρήση «μέτρον άριστον». Όταν φτάνουμε στα όρια της υπερβολής, τότε το κακό που δημιουργούμε στο σώμα μας υπερνικάει κάθε θετικό αντίκρισμα.
Με την υπερβολική άσκηση μπορεί να προκληθούν αφυδάτωση, διαταραχή ηλεκτρολυτών, αυξημένες πιθανότητες για θλάσεις, ενώ μπορεί να υπάρχει αρνητική επίδραση για την ψυχολογία.Η αμερικανική γυμναστική ακαδημία συστήνει 30 λεπτά άσκησης 5-6 φορές την βδομάδα ή 20 λεπτά καθημερινής άσκησης.

Παράνομα και μη ναρκωτικά: Η χρήση ναρκωτικών για την απώλεια βάρους είναι ένα μεγάλο λάθος με σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Τα πιθανά ρίσκα από την χρήση ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη, μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ μεγάλα προβλήματα, όπως φυσική και ψυχολογική εξάρτηση, κοινωνικά προβλήματα, καρδιαγγειακά, καταπόνηση του σώματος και νεφροπάθειες.

Κάπνισμα: Μπορεί η νικοτίνη να επιδρά στον μεταβολισμό και να συμβάλλει στη μείωση της όρεξης, ωστόσο το ρίσκο για την υγεία είναι μεγάλο. Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα ανθρώπινα όργανα του σώματος, προκαλώντας καρκίνο, καρδιαγγειακά και διάφορες άλλες ασθένειες συμπεριλαμβανόμενου και του αυξημένου ρίσκου του θανάτου.
Ας μην ξεχνάμε, πως αρκετοί που προσπάθησαν να κόψουν την κακή αυτή συνήθεια, ανέκτησαν βάρος. Γι’ αυτό καλό είναι να μην καπνίζετε για κανέναν λόγο και λιγότερο από όλα για να μειώσετε το βάρος σας.
Δεν χρειάζεται καμία ακραία ή επικίνδυνη συμβουλή η οποία υπόσχεται μείωση βάρους. Υπάρχει τρόπος ώστε όλα τα περιττά κιλά να φύγουν και να μην γυρίσουν ποτέ ξανά.
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή μαζί με άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε εύκολα και χωρίς υπερβολές στον στόχο σας, χωρίς ταυτόχρονα να βάλει στο στόχαστρο την υγεία σας.

Στους δρόμους αύριο οι στρατιωτικοί



Διαμαρτυρία για τα σκληρά μέτρα που επιχειρούν να συρρικνώσουν το ήδη μειωμένο, όπως υποστηρίζουν, εισόδημά τους ετοιμάζουν για αύριο οι στρατιωτικοί.
Τα σώματα ασφαλείας θα συγκεντρωθούν στη Λέσχη Αξιωματικών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
«Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική, ηθική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην υποδούλωση. Αγωνιζόμαστε για μια χώρα, που ο λαός της θα ζει με αξιοπρέπεια και με τις Ένοπλες Δυνάμεις του ως πυλώνα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειάς της» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό στις 4/11



Εκδηλώσεις γιορτής για το μητρικό θηλασμό διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7/11), το Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχουν και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία, αναφέρει το goodnet.gr.
Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.
Η «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου» περιμένει τις μητέρες στις 11.00 στο Δημαρχείο. Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θηλάσουν θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.
Φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την πρώτη Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού και δέκα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2002, όταν ο ΠΟΥ και η UNICEF θέσπισαν την Παγκόσμια Στρατηγική για την Βρεφική και Νηπιακή Διατροφή ή Διεθνές Σχέδιο Δράσης.

Εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο:
1/11 Πέμπτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Premaman».
2/11 Παρασκευή: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Prenatal».
3/11 Σάββατο: Ημερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού στην παλιά πόλη. Ώρα 6.00μ.μ. Με τίτλο: Μητρικός θηλασμός και οικονομική κρίση: τα μωρά μας τρώνε σπιτικά.
4/11 Κυριακή: Ταυτόχρονος Πανελλήνιος θηλασμός που θα γίνει για την πόλη μας μπροστά από το Δημαρχείο και ώρα 11.30π.μ. «Έκθεση φωτογραφιών θηλασμού» στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη.
5/11 Δευτέρα: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Παιδικά Όνειρα».
6/11 Τρίτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Premaman» και «Mothercare».
7/11 Τετάρτη: Μάθημα θηλασμού για εγκύους από ένα πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού (IBLCL). Ώρα 6.30μ.μ. κατάστημα «Neonato».

Το πρόγραμμα της ημερίδας:
• Μητρικός θηλασμός, από το μαιευτήριο στο σπίτι: πρακτικές συμβουλές για μια σωστή αρχή. Από τη Βασιλική Δανηλάτου MD PhD IBCLC Iατρός-Αιματολόγος-Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας
• «Παππού, γιαγιά, μπαμπά... βοηθήστε τη μαμά να με θηλάσει αποκλειστικά». Μητρικός θηλασμός και η επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος. Από τη Σοφία Αλεβυζάκη ΜD IBCLC Παιδίατρος- πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
• Μύθοι και αλήθειες για τον μητρικό θηλασμό. Από την Ιωάννα Δακανάλη MD IBCLC Παιδίατρος-Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας
• Οικονομική κρίση, γιατί τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας να μην πωλούνται στα super market. Από τον Νίκο Βαράκη MD IBCLC Παιδίατρος-Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας.

Συνελήφθη 19χρονη σε ξενοδοχείο του Βόλου για μαστροπεία



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών, οι οποίοι προωθούν γυναίκες στην πορνεία, μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της μαστροπείας.
Τις έρευνες που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνδράμουν συναρμόδιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα «διαφημίζεται» μεγάλος αριθμός αλλοδαπών γυναικών, από διεθνές γραφείο ερωτικών ραντεβού, οι «ιδιοκτήτες» του οποίου τις προάγουν-προωθούν στην πορνεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείται σε διακομιστή (server) που βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εντόπισαν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας λειτουργεί γραφείο για ερωτικά ραντεβού αλλοδαπών γυναικών με πελάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες γυναικών και τηλεφωνικοί αριθμοί για το κλείσιμο ραντεβού.
Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, προσποιούμενος τον «πελάτη», κανόνισε ερωτικό ραντεβού, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, με 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των διακοσίων ευρώ. Στο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε ξενοδοχείο του Βόλου, ο αστυνομικός παρέδωσε στην 19χρονη το χρηματικό ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Με την παραλαβή του ποσού από τη 19χρονη παρενέβησαν αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή της και κατέσχεσαν:
το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα
το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, ως προερχόμενο από το αδίκημα της πορνείας
δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και
ένα net book.
Σε βάρος της 19χρονης αλλοδαπής υποβλήθηκε μήνυση, ενώ κρατείται προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της Διοικητικής Επιστροφής.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ



Γενική απεργία από σήμερα, στις 6 το πρωί, σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο αποφάσισαν ομόφωνα οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσοντας παράλληλα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Βασικά αίτημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, είναι η απόσυρση της τροπολογίας του Ι. Στουρνάρα την οποία «ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως σήμερα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.
Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ».
Ζητείται επίσης να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων Τύπου με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
«Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση.


Δελφίνι «ξεψύχησε» στο Ναύπλιο



Ένα μεγαλόσωμο ζωντανό ρινοδέλφινο εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο στην παραλία της Καραθώνας Ναυπλίου.
«Αρχικά νομίσαμε πως είχε χαθεί. Το τραβήξαμε στα ανοιχτά, αλλά μετά βγήκε από το χείλος του ένα κομμάτι δίχτυ. Ξαναγύρισε μόνο του στα ρηχά. Αναζητήσαμε κτηνίατρο και οδηγίες από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών – Αρίων.
Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα από πετονιές παραγαδιού και η σήψη είχε ήδη αρχίσει στα εντόσθιά του», δήλωσε ο λιμενάρχης Ναυπλίου.
Σύμφωνα με την κτηνίατρο που έφτασε λίγο πριν το δελφίνι ξεψυχήσει, το δίχτυ δεν έπρεπε να τραβηχτεί από το στόμα του δελφινιού, καθώς η κίνηση αυτή έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Τουλάχιστον 6 δελφίνια εκβράζονται κατά μέσο όρο κάθε μήνα στις ελληνικές ακτές νεκρά, τραυματισμένα ή ζωντανά.
Τα στοιχεία που τηρεί το Λιμενικό από το 2008 αναφέρουν μεσοσταθμικά 76 εκβρασμούς δελφινιών τον χρόνο, με αυξητικές τάσεις την τελευταία 5ετία.
Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν πως τα περιστατικά είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα, καθώς τα θηλαστικά αλλάζουν συμπεριφορά αναζητώντας τροφή και πλησιάζουν τα σκάφη και τις μηχανότρατες.

Δεν «πέρασε» η τροπολογία για την ένταξη των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ



Δεν έγινε δεκτή η τροπολογία που εντάσσει το ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ από το Σώμα της Βουλής.
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 293 βουλευτές συνολικά, εκ των οποίων «ναι» ψήφισαν 136 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 143 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 14.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πληροφορίες ανέφεραν ότι η τροπολογία αποσύρεται από το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμετοχής του δημοσίου σε ΔΕΚΟ και ενδέχεται να επανέλθει ως ξεχωριστή διάταξη, ωστόσο κατατέθηκε τελικά στη Βουλή όπου και ψηφίστηκε.
Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, οι κλάδοι υγείας των δημοσιογράφων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ θα εντάσσονταν στον ΕΟΠΥΥ μέσω τροπολογίας που θα περιλαμβανόταν στο σχέδιο νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις.
Ωστόσο από το βήμα της Βουλής ο κ. Στουρνάρας απέσυρε την τροπολογία που αφορά τον αιγιαλό καθώς όπως είπε το αρμόδιο υπουργείο θέλει να επανεξετάσει κάποιες λεπτομέρειες που περιλαμβάνονται σε αυτήν, ενώ δεν αναφέρθηκε στην τροπολογία που αφορούσε τους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την τροπολογία των δημοσιογράφων, το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών ότι θα την καταψηφίσει πράγμα που ενίσχυσε την πληροφορία ότι θα αποσυρθεί.
Ο Πάρης Κουκουλόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει την τροπολογία. Ωστόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ψήφισε «ναι σε όλα» ενώ την τροπολογία ψήφισε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη ψήφισε την τροπολογία.
Ναι στην τροπολογία είπαν και ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Αχμέτ Χατζή Οσμάν, Πύρρος Δήμας.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε «ναι» στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ.
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς οι βουλευτές δήλωσαν παρών.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στα οποία δήλωσε ότι «ζητήσαμε να αποσυρθεί η τροπολογία για να το δούμε με περισσότερη ψυχραιμία ωστόσο πιαστήκαμε εξ απήνης».

Μεγάλη Διεθνής Διάκριση για τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη



Μεγάλη διάκριση πέτυχε ο chef-pattiseur Νικόλαος Νερολαδάκης και τα ζαχαροπλαστεία "Κωνσταντινίδης", καθώς την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Παγωτού 2010/2011, υπερτερώντας τον σκληρό ανταγωνισμό από οκτώ διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες.
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το κλαδικό περιοδικό διεθνούς φήμης Gelato μαζί με την Ακαδημία Ιταλικού Παγωτού και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Steigenbeger, στο Βερολίνο.
Οι διαγωνιζόμενοι, κατά τη διάρκεια της τελικής τους δοκιμασίας, αναμετρήθηκαν στην παρασκευή παγωτού με γεύση μάνγκο και σοκολάτα. Ο Chef έχοντας ως γνώμονα τα αγνά και ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιεί καθημερινά, οδηγήθηκε σε αυτή την πολύ σημαντική ευρωπαϊκή καταξίωση.
Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη απέδειξαν για άλλη μια φορά πως μικρές και γλυκές δημιουργίες όπως ένα καλό παγωτό, όταν φτιάχνεται με πραγματικό μεράκι και αγνά υλικά, έχει τη δυνατότητα να απογειώσει και τις πέντε αισθήσεις ακόμα και του πιο αυστηρού κριτή.

Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά το γυμναστήριο;



Πόσο σημαντικό είναι το φαγητό μετά την γυμναστική;
H κατανάλωση τροφής, μετά την οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα αποτελεί...αναπόσπαστο κομμάτι της έννοιας μίας ολοκληρωμένης γυμναστικής. Στην ουσία, είναι η τροφή των μυών.
Εάν δεν τραφούμε σωστά και σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πέρας της άσκησης, τότε ακυρώνουμε την ουσία της εκάστοτε γυμναστικής, η οποία είναι η προάσπιση της υγείας, η τόνωση των μυών και η μείωση του σωματικού βάρους.

–Μπορούν οι λάθος επιλογές να «ακυρώσουν» την προσπάθειά σου για εξάσκηση;
Οι λαθεμένες διατροφικές επιλογές, όχι μόνο θα δράσσουν ενάντια των ενδεχομένων θετικών σημείων της άσκησης αλλά παράλληλα θα μειώσουν την απόδοση του αθλούμενου στην επόμενη ημέρα της άσκησης και δη αν είναι διαδοχικών ημερών.
Για παράδειγμα, ένας αθλητής bodybuilding αν δεν καλύψει τόσο τις ενεργειακές όσο και τις πρωτεινικές του ανάγκες, τότε σε επόμενη ημέρα άσκησης δεν θα μπορέσει να υπερκεράσει τις προηγούμενες επιδόσεις του και θα παραμείνει στάσιμος με πιθανότατα να εμφανίσει και τάση μειωμένης ψυχολογίας.
Ένα άλλο παράδειγμα, είναι όταν ένας αθλούμενος δεν προσέξει το τι θα καταναλώσει και αρχίζει να τρέφεται με αυξημένες ποσότητες φρούτων, θεωρώντας ότι δεν κάνει κάτι μεμπτό αλλά δυστυχώς αν δεν έχει μελετηθεί το είδος της άσκησης του από τον εκάστοτε διαιτολόγο – διατροφολόγο τότε η φρουκτόζη θα αποθηκευθεί σε μέγιστο βαθμό στο ήπαρ, δίχως να προσφερθούν θετικά αποτελέσματα.

–Είναι λύση να μην τρώω καθόλου ακριβώς μετά την εξάσκηση για να κάψω λίπος;
Το πλεονάζον σωματικό λίπος, δεν μεταβολίζεται αν δεν φάμε μετά την άσκηση τόσο γρήγορα όσο αν έχουμε ακολουθήσει μία ορθά δομημένη γυμναστική και διατροφή.
Η λύση, της αφαγίας μετά την άσκηση αποτελεί μελανό σημείο διότι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας του αθλητή υφίσταται, ενώ στην πραγματικότητα το ορθά μετα-προπονητικό γεύμα θα αποτελέσει δομικό λίθο στην επιδίωξη του στόχου της μείωσης του σωματικού βάρους.

-Μετά την γυμναστική, να μην πάρετε μαζί:
-Τρόφιμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα διότι αν η γυμναστική σας δεν ήταν τόσο έντονη τότε δεν θα μεταβολισθούν ταχέως και ορθά.
-Τρόφιμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, όπως κίτρινα τυριά ή αλλαντικά ή κρεατικά.
-Ροφήματα, με σύσταση διαφόρων τροφίμων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, όπως smoothies διότι δε θα τονώσουν το μυικό σύστημα και δεν θα καλύψουν σημαντικά και ορθά τις ενεργειακές ανάγκες σας.
-Ροφήματα, με βάση το ανθρακικό, όπως η σόδα ή ροφήματα με βάση το ανθρακικό και τα σάκχαρα όπως προϊόντα τύπου cola, διότι θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στους ηλεκτρολύτες ή στην διαδικασία μεταβολισμού των σακχάρων αντιστοίχως. Προτιμήστε το φυσικό ανθρακούχο νερό το οποίο είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα.
-Ροφήματα, όπως η μπύρα ή το παγωμένο τσάι εμπορίου διότι δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αντλίας νατρίου / καλίου και προσφέρουν μεγαλύτερο ποσό θερμιδών από όσες καταναλώθηκαν.
-Προτιμήστε ένα ζεστό τσάι.

Η πιο... δυνατή μπύρα στον κόσμο



H Brewmeister Armageddon μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει τον τίτλο της πιο «δυνατής» σε αλκοόλ μπύρας στον κόσμο...
Με συστατικά που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κρυσταλλική βύνη, σιτάρι, βρώμη σε νιφάδες, καθώς και νερό πηγής από τη Σκωτία.
Η ακραία περιεκτικότητα σε αλκοόλ επιτυγχάνεται με την κατάψυξη κατά τη ζύμωση της μπύρας, καθώς, με αυτό τον τρόπο, το νερό παγώνει, ενώ το αλκοόλ όχι.
Ο πάγος που προκύπτει απομακρύνεται, έχοντας ως αποτέλεσμα η μπύρα να διατηρεί το υψηλότατο ποσοστό αλκοόλης. Παρά το 65% αλκοόλ, πάντως, οι υπεύθυνοι της ζυθοποιίας σημειώνουν ότι έχει γεύση από βύνη και λυκίσκο και είναι ελαφρώς γλυκιά.
Η Armageddon θα κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβρη, με τους υπευθύνους της να σημειώνουν ότι μπορεί να καταναλωθεί σαν ένα καλό ουίσκι. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, μαθαίνοντας ότι η τιμή της είναι εξαιρετικά τσουχτερή με μία συσκευασία των 330ml να κοστίζει περί τα 50 ευρώ. Μάλιστα!

Τα παιδιά που προσλαμβάνουν πρωινό έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο;



Ας αναλογιστούμε την κατάσταση μιας τυπικής οικογένειας ένα συνηθισμένο πρωινό: η μητέρα τρέχει πανικόβλητη να ετοιμαστεί για τη δουλειά και να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, ενώ ο πατέρας ντύνεται και πίνει έναν καφέ ‘στο πόδι’, πριν φύγει για να γλιτώσει ‘την πρωινή κίνηση στους δρόμους’.
Με λίγα λόγια, είναι δύσκολο να καθίσει ολόκληρη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι για να γευματίσει κανονικά. Τα παιδιά που προσλαμβάνουν πρωινό έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο;
Απαντήσεις δίνει η Εύα Καφετζή, BSc-Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πτολεμαΐδας -Αναπληρωτής Υπεύθυνη Βορείου Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.
Πολλοί είναι οι λόγοι που θα πρέπει τα παιδιά να έχουν πρωινό γεύμα και μάλιστα ιδιαίτερα προσεγμένο σε θρεπτικά συστατικά.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πρωινό;
Tο πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας με δεδομένο ότι συμβάλλει στην αναπλήρωση των αποθηκών ενέργειας (γλυκόζη), οι οποίες είναι περιορισμένες όταν ξυπνάμε.
Παιδιά που προσλαμβάνουν πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.
Τα παιδιά που δεν παίρνουν πρωινό έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία, αφού τρώνε πιο μεγάλες ποσότητες στο μεσημεριανό γεύμα ή «τσιμπολογούν» ανθυγιεινά snacks.
Παιδιά που προσλαμβάνουν πρωινό έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο.
Ο ρόλος του πρωινού αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός στην αύξηση της απόδοσης στο σχολείο, αφού φαίνεται πως με το πρωινό η συγκέντρωση και η εγρήγορση τους είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη, τα παιδιά χωρίς πρωινό μοιάζουν πιο κουρασμένα και νωχελικά. Αυτό συμβαίνει διότι μη προσλαμβάνοντας πρωινό, τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται. Γενικότερα, όσο νωρίτερα λαμβάνεται το πρωινό γεύμα, τόσο ευεργετικότερη είναι η επίδραση του.
Όμως, για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη, θα πρέπει να πρέπει το πρωινό να είναι υγιεινό και ιδιαίτερα ισορροπημένο.

Τι να φάει το παιδί;
Όταν τα πάντα γίνονται βιαστικά το πρωί, η εύκολη λύση είναι να πάρει μαζί του κάτι συσκευασμένο, συνήθως πλούσιο σε ζάχαρη και λιπαρά. Καλό θα ήταν να μεριμνήσετε ώστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας να περιέχουν γρήγορες και υγιεινές επιλογές:
1 ποτήρι γάλα 1,5 % σε λιπαρά με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι.
1 ποτήρι γάλα 1,5 % σε λιπαρά και 1 φέτα ψωμί πολύσπορο ή 2 φρυγανιές σικάλεως ή με μαλακή μαργαρίνη & μέλι ή μαρμελάδα ή ταχίνι
1 ποτήρι χυμό φρούτων με ψωμί πολύσπορο και αυγό βραστό
1 ποτήρι γάλα 1,5 % σε λιπαρά και Τοστ με ψωμί πολύσπορο γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών
Γενικότερα, οι γονείς θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους , πως τα παιδιά αν βλέπουν τους ίδιους να τρώνε πρωινό, είναι πολύ πιθανότερο να ακολουθήσουν και τα ίδια αυτήν την τόσο σημαντική συνήθεια του πρωινού γεύματος και να την διατηρήσουν για την υπόλοιπη ζωή τους.

Ατύχημα για τη Ρώπα στο Τσαντίρι




Η Χρύσα Ρώπα ξεκίνησε το σκετσάκι της με τον Λάκη Λαζόπουλο και ξαφνικά την είδαμε μέσα στα αίματα...Την ώρα που ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι σηκώθηκε και κρατούσε ένα τούβλο που το ανεβοκατέβαζε, η ηθοποιός έκανε μια λάθος κίνηση και χτύπησε με το τούβλο στο κεφάλι της. Ο Λάκης ζήτησε να πάνε σε διαφημίσεις για να δουν πόσο έχει χτυπήσει η ηθοποιός...
Μετά από τις διαφημίσεις η Χρύσα Ρώπα εμφανίστηκε με γάζα στο κεφάλι, έτοιμη να συνεχίσει το σκετσάκι της! Οι δυό τους γελούσαν συνέχεια, ενώ η ηθοποιός έσπευσε να καθησυχάσει και τον γιο της λέγοντας "Κωνσταντίνε η μαμά είναι καλά"!

7 λόγοι που το κρασί κάνει καλό στην υγεία μας



Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος έλεγε ότι «Το κρασί είναι η μόνιμη απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπά και θέλει την ευτυχία μας» και δεδομένου ότι ευτυχία χωρίς υγεία δεν υφίσταται, ας δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.

Μειώνει τη χοληστερίνη
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Μάλιστα, σε μελέτη που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, αποδείχτηκε ότι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έπασχαν από χοληστερίνη και κατανάλωναν κόκκινο κρασί, παρουσίασαν μείωση στα επίπεδα (χοληστερίνης) κατά 12%.
Αυτό που με απλά λόγια συμβαίνει, είναι ότι το κόκκινο κρασί εμποδίζει τα «περισσεύματα» της χοληστερίνης να κάθονται στα αρτηριακά τοιχώματα, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση σκληραίνουν, αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια.

Προστατεύει την καρδιά
Οι πολυφαινόλες, δηλαδή τα αντιοξειδωτικά συστατικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να παραμένουν ευέλικτα και να μειώνουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητης πήξης.
Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι, οι πολυφαινόλες αυτές μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικές με την ασπιρίνη. Ωστόσο, προσοχή: η μεγάλη και χρόνια κατανάλωση οποιαδήποτε μορφής αλκοόλ καταστρέφει την καρδιά, ανεξάρτητα από τις όποιες υγιεινές πτυχές ορισμένων αλκοολούχων ποτών. Το κλειδί είναι το μέτρο.

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα
Η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών, πλούσια πηγή σε ρεσβερατρόλη, την ουσία δηλαδή που πιστεύεται ότι χαρίζει στο κρασί την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση του καταπολεμώντας πολλές και σοβαρές ασθένειες, μπορεί στην πραγματικότητα να ελέγξει τα ποσοστά του σακχάρου στο αίμα.
Μελέτη, που διεξήχθη πρόσφατα, έδειξε ότι η ουσία αυτή μειώνει σημαντικά το σύνολο των ποσοστών χοληστερίνης και τη συστολική αρτηριακή πίεση, διατηρώντας σε ομαλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η ρεσβερατρόλη, διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης ή ενεργοποιεί μια πρωτεΐνη που βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

«Ξυπνά» το μυαλό
Η ίδια ένωση μάλιστα, η ρεσβερατρόλη, είναι αυτή που ευθύνεται για την «αιχμηρότητα» της μνήμης. Η ένωση αυτή έχει αποδειχθεί ότι παρεμποδίζει τον σχηματισμό της βήτα αμυλοειδούς πρωτεΐνης, ενός βασικού συστατικού στην πλάκα, που βρέθηκε στους εγκεφάλους των ανθρώπων με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι ειδικοί προτείνουν …σταυρόλεξα και κουίζ με την παρέα ενός κόκκινου κρασιού για να κρατήσετε τη μνήμη σας και τον εγκέφαλο σας σε εγρήγορση.

Πολεμά το κρύωμα
Οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών δυστυχώς, ενδείκνυνται για την εμφάνιση ιώσεων, που ταλαιπωρούν όλους κάθε φθινόπωρο. Μία πολύ καλή «αγωγή» για να ενισχύσετε τα αντισώματά σας είναι το κόκκινο κρασί. Αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περίπου 14 ποτήρια κόκκινο κρασί την εβδομάδα, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από μία κοινή γρίπη.
Μία εξήγηση που έδωσαν είναι ότι, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει το κόκκινο κρασί καταπολεμούν τις λοιμώξεις και προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Εναντιώνεται στον καρκίνο
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, η ρεσβερατρόλη που λαμβάνει κάποιος, ο οποίος καταναλώνει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, μπορεί να είναι αρκετή για να καταστρέψει τα εκκολαπτόμενα καρκινικά κύτταρα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη ένωση ανέστειλε την κεντρική δράση μίας πρωτεΐνης, η οποία στην ουσία ευνοεί τη δημιουργία καρκινικών κυττάρων.

Aδυνατίζει
Η «σωτήρια» πλέον, ρεσβερατρόλη, ευθύνεται και για την καλλίγραμμη σιλουέτα, φυσικά με τη συμβολή και άλλων παραγόντων, όπως είναι η σωστή διατροφή και η άσκηση. Σύμφωνα με μελέτες, το μεταβολικό παράγωγο της ρεσβερατρόλης, η πισεατανόλη, εμποδίζει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων, αφού συνδέεται με τους υποδοχείς της ινσουλίνης των λιποκυττάρων, μπλοκάροντας τις οδούς, που χρειάζονται τα ανώριμα κύτταρα τους λίπους για να ωριμάσουν και να αναπτυχθούν.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων Βόλου – Βελγίου



Τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που προσφέρει η απευθείας αεροπορική σύνδεση του Βόλου με τις Βρυξέλλες, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Τουρισμού της Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου κ. Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Βόλο.
Ο κ. Δουλκερίδης, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου με απευθείας πτήση της Ryanair από τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε το απόγευμα επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου, με τον οποίο συζήτησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και τους τρόπους αξιοποίησής τους, με σκοπό τη δυναμικότερη προώθηση του τουρισμού και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ο Βέλγος υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τοπική γαστρονομία και στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να συνδυαστεί με την ταυτότητα της πόλης. Ο κ. Δουλκερίδης πρότεινε ο Δήμος Βόλου να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον γαστρονομικό τουρισμό και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την ελληνική γαστρονομία με δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στο πλαίσιο της «Χρονιάς Γαστρονομίας» που οργανώνεται στις Βρυξέλλες.
«Για μας ο τουρισμός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και την μόνη ορατή προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», τόνισε ο κ. Σκοτινιώτη και ενημέρωσε τον κ. Δουλκερίδη για τις προσπάθειες του Δήμου να κάνει άνοιγμα σε δυναμικές τουριστικές αγορές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Βελγίου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η Δημοτική Αρχή προσβλέπει στη βοήθεια του συμπατριώτη Υπουργού Τουρισμού του Βελγίου, ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα. «Ένα από τα θέματα που προτάσσουμε, είναι η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης με τις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Δουλκερίδης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την υποδοχή που του επιφύλαξε ο Δήμος Βόλου, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. «Σήμερα κατάλαβα πραγματικά τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία. Δεν είχα έρθει ποτέ στην περιοχή του Βόλου, αλλά είχα ακούσει πολλές φορές ότι αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Βόλο και το Πήλιο. Διαπίστωσα, λοιπόν, μέσα σε λίγες ώρες ότι υπάρχουν εδώ σημαντικές δυνάμεις που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Σε μια περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό να επενδύσετε στην αυθεντικότητα και την ποιότητα, για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Ο Βόλος θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού και όχι του μαζικού που αναπτύσσεται σε άλλα μέρη της Ελλάδας, αξιοποιώντας τα καλά προϊόντα και τη μοναδική φύση που διαθέτει η περιοχή. Εμείς μπορούμε με την εμπειρία μας να προσφέρουμε βοήθεια στην πόλη και την περιοχή σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού Γαλλόφωνης Ομοσπονδίας (Βρυξέλλες-Βαλλονία) του Βελγίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Βόλου κ.Νατάσα Οικονόμου, η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Μ.Σπανού.
Αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του κ.Δουλκερίδη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνάντηση με φορείς του τουρισμού στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου (ώρα 10:30π.μ.).

Άκαρπη η συνάντηση των προμηθευτών με το Υπουργείο Υγείας



Τεράστιες ελλείψεις σε υλικά αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, γιατί συχνά οι τιμές του Παρατηρητηρίου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, είναι χαμηλότερες του κόστους ή γιατί αυθαίρετα εξομοιώνονται προϊόντα.
Με εκπτώσεις μέχρι και 50% περιμένει το υπουργείο Υγείας να εξοφλήσει προμηθευτές και παρόχους υγείας του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες και υλικά που παρασχέθηκαν για λογαριασμό του κλάδου υγείας του ΙΚΑ, πριν την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ....
Οι ελλείψεις υλικών, αλλά και οι οφειλές των νοσοκομείων προς τις επιχειρήσεις συζητήθηκαν χθες σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) στο υπουργείο Υγείας.
Στη διάρκεια της συζήτησης – που κατέληξε άκαρπη- τέθηκαν τα θέματα της αποπληρωμής των οφειλών μέχρι 30 Ιουνίου 2012, της ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ανταλλαγής των ομολόγων PSI+, της ολοκλήρωσης των εκκρεμών διαγωνισμών και της σύναψης συμβάσεων σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και της εύρυθμης λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ, που λόγω κακής χρήσης των αρμοδίων των Νοσοκομείων οδηγεί σε ελλείψεις προϊόντων.
Οι προμηθευτές επισήμαναν την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η τακτοποίηση των υποχρεώσεών του προς τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς Υγείας, ενώ ζήτησαν ρύθμιση για την εξόφληση των εξωσυμβατικών τιμολογίων για προϊόντα και υπηρεσίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα από οποιοδήποτε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Προμηθειών και Υπηρεσιών Υγείας των ετών 2010-2012.
Παράλληλα ζήτησαν, να προγραμματίζονται εγκαίρως οι νέοι διαγωνισμοί, και όχι μήνες μετά τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης, και να πραγματοποιούνται μετά από μελέτη σκοπιμότητας και όχι άναρχα και απρογραμμάτιστα, ώστε να αποφεύγεται η κατασπατάληση δαπανών υγείας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΠ, από το υπουργείο ενημερώθηκαν ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αποπληρωμή των χρεών του πρώην ΙΚΑ προς παρόχους υγείας και προμηθευτές, το οποίο θα καταβληθεί σύντομα. Όμως η αποπληρωμή αναμένεται να γίνει μετά από εκπτώσεις που κατά περίπτωση θα ζητηθεί να φθάσουν έως και 50%.

Μας αδυνατίζει η γυμναστική πριν από το πρωινό



Εάν γυμνάζεστε σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος, προσπαθήστε να προπονήστε πριν φάτε πρωινό. Μία νέα βρετανική μελέτη δείχνει ότι η άσκηση πριν από το πρώτο γεύμα της ημέρας μάς αδυνατίζει περισσότερο.
Η μελέτη έδειξε πως όσοι υιοθετούν την πρωινή γυμναστική όχι μόνο καίνε περισσότερο σωματικό λίπος, ιδίως από την περιοχή της κοιλιάς, αλλά παρουσιάζουν μεγαλύτερη μείωση στα λιπίδια του αίματος τα οποία αποφράσσουν τις αρτηρίες.
Αν και είναι καλά τεκμηριωμένα τα οφέλη της άσκησης στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, εξακολουθεί να υπάρχει διχογνωμία για το αν είναι αποδοτικότερη με γεμάτο ή με άδειο στομάχι.
Ο δρ Τζέισον Γκιλ, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, λέει ότι μολονότι η άσκηση είναι ωφέλιμη ανεξαρτήτως της ώρας εκτέλεσής της, ως φαίνεται πριν από το πρωινό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αναγκάζει τον οργανισμό να βασιστεί στα αποθέματα λίπους του.
«Όταν ο κόσμος μιλάει για αδυνάτισμα, εννοεί ότι θέλει να χάσει λίπος – και αυτό φαίνεται ότι μπορεί να παράσχει καλύτερα η γυμναστική με άδειο στομάχι», πρόσθεσε.
Η σχετική μελέτη διεξήχθη σε 10 νεαρούς άνδρες, οι οποίοι επισκέφθηκαν τρεις φορές το εργαστήριο του δρος Γκιλ στο Ίδρυμα Καρδιαγγειακών & Ιατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου. Και στις τρεις επισκέψεις, οι εθελοντές έφαγαν πρωινό.
Κατά την πρώτη επίσκεψη, δεν γυμνάστηκαν. Κατά την δεύτερη έκαναν πρώτα μία ώρα βάδην και κατά την τρίτη έκαναν πάλι βάδην, αλλά μετά το πρωινό.
Οι καύσεις λίπους ήταν ασφαλώς αυξημένες σε όλους τις ημέρες που γυμνάσθηκαν. Εντούτοις, όταν ασκήθηκαν πριν φάνε πρωινό, έκαναν κατά 33% περισσότερες καύσεις απ’ ό,τι όταν γυμνάσθηκαν μετά το πρωινό γεύμα.
Αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν επίσης ότι την ημέρα που προπονήθηκαν νηστικοί παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα των λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια) στο αίμα τους, γράφουν ο δρ Γκιλ και οι συνεργάτες του στην «Βρετανική Επιθεώρηση Διατροφής» (BJN).
Αν και οι εθελοντές έκαναν βάδην, ο δρ Γκιλ εξηγεί ότι εξίσου ασφαλής και αποδοτική θα ήταν με άδειο στομάχι και η πιο σκληρή προπόνηση, δεδομένου ότι ο οργανισμός διαθέτει το πρωί που ξυπνάμε επαρκή αποθέματα ενέργειας ώστε να αντέξει 90 λεπτά έως 2 ώρες άσκηση, πριν χρειασθεί ενέργεια (θερμίδες).
Όσοι πάντως δεν αντέχουν στη σκέψη της γυμναστικής πρωί-πρωί, δεν πρέπει να αποθαρρύνονται. «Το σημαντικό είναι να μην παραμένει κάποιος αδρανής και να μην αποθαρρύνεται», επισήμανε ο δρ Γκιλ. «Ας μην ξεχνάμε ότι το αδυνάτισμα με τη βοήθεια της γυμναστικής είναι μία αργή διαδικασία».
Όντως, όπως έδειξε και η παρούσα μελέτη, όταν οι εθελοντές γυμνάζονταν πριν από το πρωινό έχαναν μόλις 50 γραμμάρια περισσότερα απ’ ό,τι όταν δεν γυμνάζονταν καθόλου.
Συνεπώς, «εάν έκαναν καθημερινά βάδην επί μία ώρα κάθε, θα ήθελαν δέκα ημέρες για να χάσουν μισό κιλό – ρυθμός που αντιστοιχεί στο επιθυμητό, όταν ο στόχος είναι η μόνιμη απώλεια βάρους», κατέληξε ο δρ Γκιλ.

Στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται το ταμείο των δημοσιογράφων!



Θύελα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθεί το ταμείο των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσέθεσε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις διάταξη ένταξης και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) στον ΕΟΠΥΥ.
Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στον ήδη υπεχρεωμένο ΕΟΠΥΥ, ενώ έντονες αναμένεται να είναι και οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι, σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΕΣΗΕΑ είχε χαρακτηρίσει «Casus belli» μία πιθανή ένταξη των δημοσιογραφικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να εντάξει το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ, εφαρμόζοντας μια ανερμάτιστη πολιτική, με μοναδικό στόχο την ολοκληρωτική αφαίμαξη των αποθεματικών τους, προκειμένου να κλείσουν οι «τρύπες» στο ασφαλιστικό σύστημα, που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές των μνημονίων».

Τουλάχιστον 26 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές από την Sandy



Εικόνες απόλυτης καταστροφής με τους νεκρούς, μέχρι στιγμής, να έχουν φτάσει τους 26, ανάμεσά τους και δυο παιδιά ηλικίας 11 και 13 ετών...
Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Sandy. Μπορεί από τυφώνας να "υποβαθμίστηκε" σε καταιγίδα, αλλά η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε βιβλικές εικόνες. Σπίτια κατεστραμμένα. Αυτοκίνητα "θαμμένα" κάτω από δέντρα. Πινακίδες να έχουν πέσει στους δρόμους.
Σε πολλές περιοχές, για να κινηθεί κανείς, μπορεί να το κάνει μόνο με βάρκα. Και δεν είναι αστείο!
Στο Νιού Τζέρσεϊ, φράγμα στην κομιτεία Μπέργκεν έσπασε και πλημμύρισαν οι πόλεις Μούναχι, Λιτλ Φέρι και Καρλσταντ, όπου η στάθμη του νερού έφτασε το 1,2 ως 1,5 μέτρο.
Σύμφωνα με την Τζιν Μπαράτα, επικεφαλής των τοπικών αρχών στην κομητεία Μπέργκεν, οι τρεις πόλεις αφανίστηκαν από τις πλημμύρες. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ σε κατάσταση "μέγιστης καταστροφής". Αυτό σημαίνει πως για τους πληγέντες σε Μπρονξ, Κινγκς, Νασάου, Νέα Υόρκη, Ρίτσμοντ, Σάφολκ και Κουίνς είναι προσβάσιμα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια.
Όλα αυτά ενώ περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι. Το μεγαλύτερο μέρος του Μανχάταν, της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει ρεύμα.
Η διακοπή ρεύματος οφείλεται, σε ένα βαθμό, και στην έκρηξη σε υποσταθμό της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.
Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μπρίζι Πόιντ του Κουίνς, οπου ήδη έχουν καταστραφεί 50 σπίτια. Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν φουσκωτές βάρκες στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης 25 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στη φωτιά και την πλημμύρα!

Τουρνουά για την εξάλειψη της φτώχειας!



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, που ήταν η 17η του Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση, στο κέντρο της πόλης του Βόλου, η οποία αποτελεί συνέχεια της περσινής δράσης, που ήταν αφιερωμένη στον Ρατσισμό.
Ο Δήμος Βόλου, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την πρόταση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου για την διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά, στοχεύοντας να απευθύνει ένα ηχηρό μήνυμα κινητοποίησης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο αυτό, το οποίο ταλανίζει σήμερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat, περισσότερα από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) Ελληνόπουλα, τα οποία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!
Ο τρόπος με τον οποίο η φτώχεια επηρεάζει τους ανθρώπους είναι σύνθετος και άμεσα συνδεδεμένος με τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μια κατάσταση που κοστίζει ιδιαίτερα στα παιδιά φτωχών εργατών ή αγροτών, τσιγγάνων, παλιννοστούντων, μεταναστών, ανέργων, τα οποία προτού ακόμη βρεθούν στην εφηβική τους ηλικία έρχονται αντιμέτωπα με την περιθωριοποίηση, την κοινωνική απομόνωση. Οι συνήθεις συνέπειες αυτών των προβλημάτων οδηγούν τα παιδιά σε αμφίβολες λύσεις, στην δημιουργία μιας κοινωνίας που κανείς δεν απολαμβάνει.
Με αυτή τη σκέψη, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς του παιδικού ποδοσφαίρου, απάντησαν άμεσα στο κάλεσμα για μια ουσιαστική συζήτηση, αναφορικά με το πρόβλημα και συμμετείχαν δραστικά στην πρωτοβουλία για την εξάλειψη της φτώχειας, με όσα μέσα διαθέτουν. Επί της ουσίας, αναδείχθηκε ο σπουδαίος κοινωνικός ρόλος των συλλόγων στο κοινωνικό σύνολο και αποφασίσθηκε από κοινού με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου Βόλου, να δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά της πόλης μας, ηλικίας πέντε έως δεκαπέντε ετών, τα οποία βιώνουν τις συνέπειες της φτώχειας, να μπορούν να αθληθούν δωρεάν, για μια ολόκληρη χρονιά, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα.
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, στην καρδιά της πόλης του Βόλου, στο Πάρκο Πανεπιστημίου, από νωρίς το πρωί, 104 παιδιά, ηλικίας 8-10 ετών, από τις περισσότερες Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Μαγνησίας, έδωσαν τον δικό τους «αγώνα» ενάντια στην φτώχεια.

Η δράση
Την υλοποίηση της εκδήλωσης, την είχαν αναλάβει οι γυμναστές Παπαρίζος Παναγιώτης και Καμμένος Κωνσταντίνος, που φρόντισαν το πάρκο να αλλάξει κυριολεκτικά όψη και ύφος, γεγονός που παρατήρησαν και σχολίασαν όχι μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και οι περαστικοί.
Την εκδήλωση άνοιξε ο γυμναστής Παπαρίζος Παναγιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και πέρασε γρήγορα στο «αγωνιστικό» κομμάτι της εκδήλωσης, όπου οι πρωταγωνιστές παρατάχθηκαν στο κέντρο των αυτοσχέδιων γηπέδωνκαι με την βοήθεια τον προπονητών τους δημιούργησαν νέες μεικτές ομάδες, με ένα παιδί από κάθε ακαδημία. Οι νέες αυτές ομάδες, στην ουσία μια όμορφη παρέα, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν νέους φίλους.
Μακριά από σκοπιμότητες, άγχος και την έγνοια του τελικού αποτελέσματος, οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές, το πιο αγνό και αθώο κομμάτι της κοινωνίας μας, διασκέδασαν με την ψυχή τους αφού το μενού περιελάμβανε χορταστικό ποδόσφαιρο, για δύο ολόκληρες ώρες, κάθε ομάδα! Σύνολο; Τέσσερις (4) ώρες ανέμελου παιχνιδιού!
Οι προπονητές από την πλευρά τους, είχαν στα «χέρια» τους ποδοσφαιριστές από όλες τις Ακαδημίες που έδωσαν το παρών, επιτυγχάνοντας μεταξύ άλλων να περάσουν και το σημαντικό μήνυμα κατά του αθλητικού ρατσισμού, που θέλει τους παίκτες να είναι αντίπαλοι, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Ιεράς Μονής Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςο οποίος τίμησε τους διοργανωτές για το περιεχόμενο της δράσης τους και την προσπάθειά τους. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στα παιδιά, ξεκινώντας ένα ευφυέστατο παιχνίδι ερωτήσεων - απαντήσεων και τους έδωσε να καταλάβουν την σπουδαιότητα της εξάλειψης της φτώχειας.
Από την πλευρά του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παντσάς, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση και τόνισε τη σημασία μιας ανοιχτής και ισορροπημένης κοινωνίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, ο πρόεδρος ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ κ. Παύλος Μαβίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μαυρόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σωτήρης Χαλκιάς, άνθρωπος που αποτελεί τον πιο σημαντικό σύνδεσμο, καθώς και πολλοί γονείς που χειροκρότησαν θερμά τις προσπάθειες των μικρών αθλητών.

Οι αφανείς …ήρωες
Πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης, είχαν οι προπονητές των ομάδων, χάρη στην αρμονική συνεργασία και στη αθόρυβη προσφορά τους. Έτσι το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να τους αναφέρουμε και να τους ευχαριστήσουμε.
Οι Ακαδημίες που έλαβαν μέρος ήταν:
Αγία Παρασκευή(Πόπουτσα, Μαλακασιώτης)
Άθλος Αλμυρού(Ζέρβας, Μέμος)
Α.ΠΟ.Β.(Ντίνας, Κόκλας)
Δημητριάς(Καρακώστας, Πούλιος)
Ερμής(Γεραμπίνης)
Θησέας Αγριάς(Μαγγίτσης)
Μαγνησιακός(Γεωργίου)
Νίκη Βόλου(Κουζάκης)
Ρήγας Φεραίος(Χατζής, Μαυροκέφαλος)
Σαρακηνός(Γιαννακός)



Για διαφθορά συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των ENERGA και HELLAS POWER



Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.
Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.
Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Συνελήφθη 44χρονος που έφτασε στον Βόλο για να πουλήσει πάνω από 2 κιλά ηρωίνη



Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμεραστο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 44χρονος ημεδαπός για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση άνω των δύο κιλών ηρωίνης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 44χρονο στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Βόλου, κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που είχε αφιχθεί από την Αθήνα.
Αφού ο συλληφθείς παρέλαβε χειραποσκευή του από το χώρο αποσκευών, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό της χειραποσκευής και κατέσχεσαν τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 30 γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος προόριζε την ηρωίνη για εμπορία στην περιοχή του Βόλου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Αυτά είναι όλα τα ζευγάρια του Dancing with the stars



Έτοιμοι να ξεκινήσουν πρόβες είναι οι διαγωνιζόμενοι στον τρίτο κύκλο του «Dancing with the stars».
Με το που έκλεισαν και συμφώνησαν όλοι, φτιάχτηκαν και τα ζευγάρια και από αύριο αρκετοί από αυτούς ξεκινούν πρόβες, ώστε να είναι έτοιμοι για τον πρώτο τους χορό την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Ποια είναι όμως, τα ζευγάρια που θα χορέψουν στο talent show;
Κώστας Κρομμύδας- Άννα Πολύζου
Γιώργος Τσαλίκης- Έμιλυ Ματθαιακάκη
Νίκος Αναδιώτης- Αναστασία Δρακά
Γιάννης Αϊβάζης- Ευτυχία Μαρκετάκη
Ηλίας Βρεττός- Κλώντια Άννα Στόγια
Σπύρος Σούλης- Μαρία Αντιμισάρη
Κέλλυ Κελεκίδου- Βαγγέλης Χολέβας
Λάουρα Νάργες- Τάσος Νικόπουλος
Βάνα Μπάρμπα- Θοδωρής Παναγάκος
Έλενα Παπαβασιλείου- Ηλίας Μπούτσης
Νικολέττα Ράλλη- Γιούρι Ντιμιτρόφ
Βάσια Τριφύλλη- Δημήτρης Φωκάς
Ντορέτα Παπαδημητρίου - Παύλος Μανογιαννάκης
Μαριάντα Πιερίδη - Τάσος Ρούσος
Όπως βλέπετε λοιπόν, ανάμεσα στους επαγγελματίες χορευτές, υπάρχουν και αρκετοί που συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους του «Dancing with the stars», όπως οι νικητές των δύο πρώτων, ο Θοδωρής Παναγάκος που είχε κερδίσει με την Έρρικα Πρεζεράκου και η Έμιλυ Ματθαιακάκη που είχε χορέψει με τον Αργύρη Αγγέλου. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει φέτος, στον τρίτο κύκλο του «Dancing with the stars» που όπως έχουμε αναφέρει, θα παρουσιάσει και πάλι η Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



Είναι αυτή η εποχή του χρόνου όπου επιτέλους η συμπρωτεύουσα κλέβει τα πολιτιστικά βλέμματα από την Αθήνα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι μια ανάσα μακριά και μετά τη σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος όλοι και όλες φτιάχνουμε μανιωδώς πρόγραμμα για να μπορέσουμε να χωρέσουμε όσες περισσότερες ταινίες γίνεται μέσα σε αυτές τις 10 φεστιβάλικες μέρες.
Όσο για τους απλούς περαστικούς του Φεστιβάλ, αυτοί ξεφυλλίζουν τον κατάλογο με τις ταινίες προσπαθώντας να εντοπίσουν αυτή που θα τους κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον. Για να μην ψάχνεστε άδικα, φανατικοί του Φεστιβάλ ή απλοί περαστικοί, το reel σας παρουσιάζει τις 10 ταινία για τις οποίες πρέπει να εξασφαλίσετε οπωσδήποτε εισιτήριο! Ιδού οι καλύτερες ταινίες του Φεστιβάλ:

“ΝΟ”, του Πάμπλο Λαραϊν
Από τις ημέρες του Φεστιβάλ των Καννών περιμένουμε να δούμε την καινούργια ταινία του Πάμπλο Λαραϊν, που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών. Στην κεντρική ιστορία του “NO” βρίσκεται ένας νεαρός διαφημιστής, ο οποίος αναλαμβάνει την καμπάνια ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς του Πινοσέτ, με αφορμή το δημοψήφισμα του 1988 στη Χιλή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η ίσως πιο γνωστή κινηματογραφική περσόνα του φετινού Φεστιβάλ, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ενώ η ταινία έχει προταθεί από τη Χιλή για το ξενόγλωσσο Όσκαρ. Και είναι ένα από τα φαβορί!

“Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού”, του Έκτορα Λυγίζου
Η πιο ενδιαφέρουσα ελληνική κινηματογραφική πρόταση του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλη από την ανατρεπτική ταινία του Έκτορα Λυγίζου με τον τίτλο “Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού”. Ο τίτλος είναι κάτι σαν τη σύνοψη της υπόθεσης, καθώς η ταινία ακολουθεί έναν 23χρονο που προσπαθεί να επιβιώσει στη σύγχρονη Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα παλεύει να κρατήσει ζωντανό το καναρίνι του. Ο πρωταγωνιστής, Γιάννης Παπαδόπουλος, απέσπασε βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Καρλόβι Βάρι και η ταινία συζητήθηκε έντονα στα Φεστιβάλ του εξωτερικού στα οποία προβλήθηκε (μεταξύ των οποίων και αυτό του Τορόντο) κυρίως για μια γραφική σεξουαλική σκηνή που αναπαριστά τον πρωταγωνιστή να αυνανίζεται και έπειτα να τρέφεται με το σπέρμα του. Μόνο σε εμένα θυμίζει λίγο “Shortbus”;

“Πίσω από του λόφους”, του Κριστιάν Μουντζίου
Ο Κριστιάν Μουντζίου θα δώσει το παρόν στην ελληνική πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, το “Πίσω από τους λόφους” (Beyond the Hills), που θα προβληθεί στα πλαίσια του αφιερώματος που κάνει το φεστιβάλ στον Ρουμάνο δημιουργό. Το νέο αγαπημένο παιδί των Καννών, αφού σήκωσε το Χρυσό Φοίνικα το 2007 με το άκρως ανατρεπτικό “4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες”, επέστρεψε φέτος στις Κάννες για να φύγει και πάλι νικητής, αυτή τη φορά στις κατηγορίες Σεναρίου και Γυναικείας Ερμηνείας (εξ ημισείας για τις δύο πρωταγωνίστριες του). Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία ενός εξορκισμού σε ένα μοναστήρι έξω από το Βουκουρέστι. Α, είναι και η επίσημη πρόταση της Ρουμανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας!

“Μια πειρατεία”, του Τομπίας Λίντχολμ
Η πιο ενδιαφέρουσα ταινία του φετινού διαγωνιστικού τμήματος, έρχεται με φόρα από τη Δανία και έχοντας εξαιρετικές συστάσεις από τα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο. Ο Λίντχολμ (που είναι και υπεύθυνος για το σενάριο μιας ακόμη ταινίας που ξετρέλανε τις φετινές Κάννες, το “The Hunt” του Τόμας Βίντερμπεργκ) σκηνοθετεί ένα ασφυκτικό δράμα γύρω από τους ναύτες ενός φορτηγού πλοίου το οποίο καταλαμβάνεται από μια ομάδα Σομαλών πειρατών στα ανοικτά του Ινδικού Ωκεανού. Ότι υλικό έχουμε δει μέχρι στιγμής από το “Μια πειρατεία” (A Hijack) προκαλεί ανατριχίλα, μακάρι το τελικό αποτέλεσμα να μας ανταμείψει!

“Τα παιδιά του πολέμου”, της Κέιτ Σόρτλαντ
Στην εκπνοή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, 5 αδέρφια, των οποίων οι Ναζί γονείς συνελήφθησαν από τις Συμμαχικές Δυνάμεις, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει τη ζωή. Έχοντας αποσπάσει το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και πηγαίνοντας με φόρα μέχρι τα Όσκαρ ως η επίσημη πρόταση της Αυστραλίας για την κατηγορία της Ξενόγλωσσης Ταινίας, “Τα παιδιά του πολέμου” (Lore) ήταν μια από τις πιο hyped ταινίες του φετινού Φεστιβάλ του Τορόντο, του Λοκάρνο και του Λονδίνου και τώρα υπόσχεται να κάψει καρδιές και στο δικό μας.

“Η μάγισσα του πολέμου”, του Κιμ Νουέν
Ανατριχιαστική ιστορία και μια ερμηνεία που προκαλεί ρίγος (αυτή της πρωταγωνίστριας Rachel Mwanza που κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και στο Φεστιβάλ της Τριμπέκα). Άλλη μια ταινία-πρόταση για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, αυτή τη φορά από τον Καναδά, “Η μάγισσα του πολέμου” (War Witch) αφηγείται την ιστορία ενός 12χρονου κοριτσιού που απάγεται από τον επαναστατικό στρατό της χώρας του και αναγκάζεται να δολοφονήσει τους ίδιους της τους γονείς. H συνταγή δένει με τα ενθουσιώδη σχόλια που έρχονται τα διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

“Η εποχή του ρινόκερου”, του Μπαχμάν Γκομπαντί
Βιάστηκα πριν, να χρίσω “σταρ του Φεστιβάλ” τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ενώ από τις οθόνες του Φεστιβάλ θα περάσει και η Μόνικα Μπελούτσι, την μεγάλη σεξοβόμβα του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά. Η Μπελούτσι κρατάει ένα ρόλο έκπληξη στην καινούργια ταινία του Γκομπαντί, “Η εποχή του ρινόκερου” (Rhino season) και η έκπληξη οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι η ίδια ερμηνεύει στα… περσικά! Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια του αφιερώματος του Φεστιβάλ στον Κούρδο σκηνοθέτη και εξιστορεί την περιπέτεια ενός ποιητή που αφήνεται ελεύθερος έπειτα από 30 χρόνια φυλάκισης και ξεκινά την αναζήτηση της γυναίκας του που τον θεωρεί νεκρό.

“Στα μισά του δρόμου”, του Αντρέας Ντρέζεν
Ένας ετοιμοθάνατος άντρας αποχαιρετά τη μέχρι τώρα ζωή του και τους ανθρώπους που την περιβάλουν. Αυτός είναι ο πυρήνας της τελευταίας ταινίας του Αντρέας Ντρέζεν, ενός ακόμα σκηνοθέτη στον οποίο το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κάνει φέτος αφιέρωμα. Το “Στα μισά του δρόμου” (Stopped on Track) απέσπασε πέρυσι το βραβείο “Ένα Κάποιο Βλέμμα” στο Φεστιβάλ των Καννών, έπειτα συνέχισε την λαμπρή πορεία του στα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου κερδίζοντας τέσσερα (μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας) και τώρα έφτασε και στο δικό μας Φεστιβάλ.

“Κάτι σαν έρωτας”, του Αμπάς Κιαροστάμι
Το τελευταίο δημιούργημα του Αμπάς Κιαροστάμι μπορεί να μην έχει αποσπάσει τα πιο θετικά σχόλια από τα διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού που έχει προβληθεί (μεταξύ των οποίων και αυτό των Καννών) αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσα επιλογή. Το “Κάτι σαν έρωτας” είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένο στην Ιαπωνία και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Γιαπωνέζας που πληρώνει για τις σπουδές της πουλώντας το κορμί της. Αν σκεφτείς ότι ο Κιαροστάμι είναι μια από τις πιο φεστιβαλικές φιγούρες του σινεμά, καθώς δεν έχουν μείνει πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο που μην έχουν φιλοξενήσει και βραβεύσει κάποια δουλειά του, τότε το “Κάτι σαν έρωτας” θα πρέπει να βρίσκεται στην ατζέντα κάθε θεατή του Φεστιβάλ. Ας ελπίζουμε ότι θα είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που οι κριτικοί πέσανε έξω.

“Μετά τη Λουτσία”, του Μισέλ Φράνκο
Η νικήτρια ταινία του τμήματος “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, ασχολείται με τη σχέση ανάμεσα σε έναν πατέρα και μια κόρη μετά το θάνατο της συζύγου/μητέρας σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτός σε καινούργια δουλειά, αυτή σε καινούργιο σχολείο, όπου τα πράγματα παίρνουν μια απροσδόκητη και πιο βίαιη τροπή. Οι Μεξικανοί ενθουσιάστηκαν τόσο με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Φράνκο που την στέλνουν στα Όσκαρ ως την επίσημη πρόταση της χώρας του για το ξενόγλωσσο βραβείο. Οι πιθανότητες της είναι μειωμένες (ήδη στο συγκεκριμένο αφιέρωμα υπάρχουν 4 πολύ πιο πιθανοί τελικοί υποψήφιοι) αλλά η πορεία της στο εξωτερικό είναι ήδη λαμπρή, οπότε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!