Ο Μέσι έσπασε το ρεκόρ του Μίλερ ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μέσι έσπασε το ρεκόρ του Μίλερ



Ήταν δυνατόν να τον σταματήσει ο τραυματισμός; Όχι. Ο Λιονέλ Μέσι το έκανε ΚΑΙ αυτό! Το «κάστρο» των 85 γκολ του Γκερντ Μίλερ από το 1972 είναι και επίσημα... ιστορία.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «Λέο» σκόραρε δις με τη Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπέτις (2-0 εν εξελίξει), έφτασε συνολικά τα 86 τέρματα μέσα στο (ημερολογιακό) 2012 και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει πετύχει τόσα πολλά σε ένα έτος!
Έχουν γραφτεί πολλές λέξεις για αυτό τον άνθρωπο. Άπειρες. Αλλά, πάντα θα κάνει το κάτι παραπάνω, που θα σε κάνει να ευχαριστήσεις το Θεό που απλά τον... δημιούργησε για να σε κάνει να χαζεύεις με τα κατορθώματά του.
Γιατί σε αυτά που πετυχαίνει ο Αργεντινός δεν χωρούν φιλίες και «έχθρες». Ο πιο φανατικός «μαδριδίστας» να είσαι, οφείλεις να υποκλιθείς στο μεγαλείο του.
Πριν την σεζόν μπορεί να φαινόταν αδύνατο να σκοράρει τόσα πολλά γκολ. Μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Μπενφίκα, όλοι φοβήθηκαν. Ο ίδιος όμως απέδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως η δύναμη του ανθρώπου κάνει το αδύνατο, δυνατό. Και είχε φανεί πριν λίγες εβδομάδες, όταν άφηνε στην... πλάτη του τον Πελέ και τα 75 γκολ του σε μια σεζόν με Σάντος και Βραζιλία από το 1958. Και τον άφησε πίσω του έυκολα. Γιατί στόχευε πιο ψηλά, στον Γκερντ Μίλερ και το ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 40 χρόνια.
Ο Γερμανός από το 1972 είχε πετύχει σε ένα ημερολογιακό έτος 85 γκολ σε συνολικά 60 εμφανίσεις! 72 τέρματα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και 13 επιπλέον με αυτήν της Δυτικής Γερμανίας. Κι όμως ο «μπαγάσας» ο Μέσι τον ξεπέρασε και το όνομά του θα γράφεται στο εξής με «χρυσά» γράμματα.
Και επειδή πολλές φορές οι αριθμοί «λένε» όντως την αλήθεια, πάμε να δούμε πως ο ΜΕΓΑΛΟΣ Μέσι έφτασε τα 86 γκολ σε 66 συμμετοχές!
Από την 1η Ιανουαρίου 2012 έχει μέχρι σήμερα 56 γκολ σε 36 ματς στην Primera Division. Πιο παραγωγικές βραδιές του, στις 19/2/2012, όταν πετύχαινε τέσσερα γκολ στο εμφατικό 5-1 της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βαλένθια. Βέβαια έχει πετύχει κι άλλη φορά τέσσερα γκολ, στις 5/5, όταν ήταν ο μοναδικός σκόρερ στο 4-0 των «μπλαουγκράνα» κόντρα στην Εσπανιόλ.
Σε 12 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει πετύχει 13 γκολ. Έχοντας βάλει 5 μαζεμένα(!) στο εκκωφαντικό 7-1 των Καταλανών με αντίπαλο τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Μπορεί το ισπανικό Σούπερ Καπ να το κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο «Λέο» κατάφερε να προσθέσει ακόμα δύο γκολ στη «μηχανή». Σε 7 ματς στο Copa Del Rey, βρήκε δίχτυα τρεις φορές.
Προφανώς τα επιτεύγματά του δεν σταματούν σε συλλογικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί σε 9 παιχνίδια με την εθνική Αργεντινής έχει σκοράρει μέσα στο 2012 12 γκολ, με πιο σημαντικά τα 3 κόντρα στη «μισητή» Βραζιλία στο μεταξύ τους φιλικό (4-3 υπέρ της «μπιανκοσελέστε).
Και έχει ακόμα μπροστά του δύο παιχνίδια να αυξήσει κι άλλο τον προσωπικό λογαριασμό του. Τι να πει κανείς...;


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...