Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες των επόμενων μηνών ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες των επόμενων μηνών



Επτά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα μέχρι το τέλος το Mαΐου 2013 και ανάμεσά τους βρίσκεται το πολυαναμενόμενο Χόμπιτ «Ένα αναπάντεχο ταξίδι» του Πίτερ Τζάκσον καθώς και η ελληνική ταινία «Αν…» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Αν-29 Νοεμβρίου
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (The Hobbit: An Unexpected Journey) – 13 Δεκεμβρίου
Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους (Upside Down) – Τρίτη, 1 Ιανουαρίου
Επιχείρηση «Argo» (Argo) – 10 Ιανουαρίου
Tad, the Lost Explorer – 10 Ιανουαρίου
Οι Διώκτες του Εγκλήματος (The Gangster Squad) – 24 Ιανουαρίου
Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) – 16 Μαΐου

Δείτε αναλυτικά τις πρεμιέρες με τη σύνοψη κάθε ταινίας…

ΑΝ… - 29 Νοεμβρίου
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης (Δημήτρης), Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα), Μάρω Κοντού (Ελενίτσα), Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης), Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης), Ακύλας Καραζήσης (Παραγωγός)
«Ένα διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν»
Όλοι δεν έχουμε αναρωτηθεί πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφασή μας, να καθορίσει όλη μας τη ζωή;
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα μας του Δημήτρη.
ΑΘΗΝΑ. ΠΛΑΚΑ. 2009
-Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ θα γνώριζε τη Χριστίνα..
Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών . Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;
-Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη.. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά.. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει…
Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;
Το «Αν…» είναι μία ιστορία από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες στον ίδιο χρόνο με κοινά γεγονότα και πρόσωπα…
Ένα σενάριο με ήρωες έρμαια των γεγονότων και νέες διαδρομές που ίσως να μας οδηγήσουν σε έναν άλλο τρόπο σκέψης…
Κοινός παρανομαστής όλων; Ο έρωτας.
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία, ενώ στην ταινία θα τον δούμε στο ρόλο του Δημήτρη. Δίπλα του, η Μαρίνα Καλογήρου υποδύεται την Χριστίνα.
Στους ρόλους των αφηγητών, η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Στο καστ συμμετέχουν επίσης, η Θέμις Μπαζάκα, η Μαρία Σολωμού, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Τάκης Σπυριδάκης, ο Τάσος Ιορδανίδης και ο Ακύλας Καραζήσης.
Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Γιάννης Δασκαλοθανάσης («Ο Βασιλιάς», «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον», «Peppermint»), τα σκηνικά ο Γιώργος Γεωργίου («Το Τανγκό των Χριστουγέννων», «Μαύρο Λιβάδι», «Peppermint»), τα κοστούμια, η Μαρία Κοντοδήμα (τηλεοπτικές σειρές «Τέσσερις», «Το Δέκα», «Peppermint»), το μοντάζ, η Στέλλα Φιλιπποπούλου (τηλεοπτικά «Τέσσερις», «Το Δέκα», «Δυο Μέρες Μόνο») και την μουσική, ο Κώστας Χρηστίδης («Poker Face», «Eduart»).

XOMΠΙΤ: ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΤΑΞΙΔΙ – 13 Δεκεμβρίου
Σκηνοθεσία: Πίτερ Τζάκσον
Πρωταγωνιστούν: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Ελάιτζα Γουντ, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Τόμας, Μάικ Μιζράχι
Ο βραβευμένος με Oscar Πίτερ Τζάκσον, επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη και παρουσιάζει την ταινία «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι,» την πρώτη από τις τρεις ταινίες που θα αποτελέσουν την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος φαντασίας του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν Χόμπιτ.
Η τριλογία διηγείται την ιστορία της Μέσης Γης, 60 χρόνια πριν από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».
Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί τον Μπίλμπο Μπάγκινς στις περιπέτειές του, ο οποίος αποφασίζει να σώσει το βασίλειο του Έρεμπορ από τον τρομερό δράκο Νοσφιστή. Με την απρόσμενη βοήθεια του Γκάνταλφ του Γκρίζου, ο Μπίλμπο ακολουθεί μια ομάδα δεκατριών νάνων, της οποίας επικεφαλής είναι ο θρυλικός πολεμιστής, Θόριν Δρύασπις. Το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει στην Ερημιά, σε επικίνδυνους τόπους γεμάτους Τελώνια, Ορκ, φονικούς λύκους και μάγους.
Για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους που βρίσκεται στην Ανατολή, στο Μοναχικό Βουνό, πρέπει πρώτα να καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί από τις σήραγγες των τελωνίων... Εκεί όμως, ο Μπίλμπο θα συναντήσει το πλάσμα, που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα... το Γκόλουμ.
Στις όχθες μιας υπόγειας λίμνης, ο Μπίλμπο Μπάγκινς θα ανακαλύψει ότι διαθέτει επινοητικότητα και θάρρος που ξεπερνά τη φαντασία του, καθώς θα καταφέρει να αποκτήσει το «πολύτιμο» δαχτυλίδι του Γκόλουμ, το οποίο διαθέτει απρόσμενες και χρήσιμες ιδιότητες... Είναι ένα απλό, χρυσό δαχτυλίδι δεμένο άρρηκτα με τη μοίρα της Μέσης Γης, με τρόπους που ο Μπίλμπο δεν μπορεί καν να διανοηθεί.
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, του χαρακτήρα που ενσάρκωσε στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ο Μπίλμπο Μπάγκινς παίρνει πνοή από τον Μάρτιν Φρίμαν και ο Θόριν Δρύασπις από τον Ρίτσαρντ Άρμιταζ. Στους γνώριμους από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ρόλους επιστρέφουν και η Κέιτ Μπλάντσετ ως Γκαλάντριελ, ο Ίαν Χολμ ως γηραιός Μπίλμπο, ο Κρίστοφερ Λι ως Σάρουμαν, ο Χιούγκο Γουίβινγκ ως Έλροντ, ο Ελάιτζα Γουντ ως Φρόντο και ο Άντι Σέρκις ως Γκόλουμ. Το καστ συμπληρώνουν οι: Μάνου Μπένετ, Τζεντ Μπρόφι, Άνταμ Μπράουν, Τζον Κάλεν, Μαρκ Χάντλοου, Πίτερ Χάμπλετον, Μπάρι Χάμφρις, Στίβεν Χάντερ, Γουίλιαμ Κίρτσερ, Σιλβέστερ ΜακΚόι, Μπρετ ΜακΚένζι, Γκράζαμ ΜακΤάβις, Τζέιμς Νέσμπιτ, Ντιν Ο’Γκόρμαν, Κόναν Στίβεν, Κεν Στοτ και Έινταν Τέρνερ.
Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Φραν Γουόλς, Φιλίπα Μπόϊενς, Πίτερ Τζάκσον και Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζάκσον, η τριλογία γυρίστηκε σε 3D και θα διανεμηθεί σε 2D, σε 3D και στο καινούργιο format των 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο Stone Street, στο Γουέλινγκτον και σε τοποθεσίες της Νέας Ζηλανδίας.
Η προβολή της πρώτης ταινίας «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι” θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 13 Δεκεμβρίου του 2012, της δεύτερης “The Hobbit: The Desolation of Smaug,” στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 και της τρίτης “The Hobbit: There and Back Again” στις 18 Ιουλίου του 2014.
Το ομώνυμο βιβλίο, στο οποίο βασίζονται οι τρεις ταινίες, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κέδρος.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ – 1 Ιανουαρίου
Σκηνοθεσία: Χουάν Ντιέγκο Σολάνας
Πρωταγωνιστούν: Κίρστεν Ντανστ, Τζιμ Στέρτζες
Κοίτα ψηλά στον ουρανό και τρίψε τα μάτια σου, γιατί αυτό που θα δεις, δε θα το πιστέψεις: πόλεις, δάση και ωκεανοί με τη δική τους αντίστροφη βαρύτητα, μόλις έναν πήχη μακριά, αλλά εντελώς απρόσιτοι. Κάνε το άλμα σε αυτή την εναλλακτική πραγματικότητα. Δύο κόσμοι. Ένας πάνω, ένας κάτω... κοιτούν ο ένας τον άλλο... Κάνε το άλμα και θα βρεθείς στον απίστευτο κόσμο του «Upside Down», της νέας ταινίας του Χουάν Ντιέγκο Σολάνας, σκηνοθέτη της βραβευμένης στις Κάννες και στα βραβεία César ταινίας, «The Man Without a Head».
Ο Άνταμ είναι ένας φαινομενικά συνηθισμένος άνθρωπος σε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο σύμπαν. Ζει ταπεινά προσπαθώντας να βγάλει μια άκρη στη ζωή του, αλλά το ρομαντικό μυαλό του παραμένει κολλημένο σε ένα κορίτσι που γνώρισε μια φορά κι έναν καιρό σε έναν άλλο κόσμο, σε έναν ανεστραμμένο πλούσιο κόσμο που είχε τη δική του βαρύτητα, και ο οποίος βρίσκεται ακριβώς από πάνω, αλλά που κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει...
Ένα κορίτσι που το έλεγαν Εύα. Το παιδικό τους φλερτ γίνεται ένας ανεκπλήρωτος έρωτας. Όταν όμως θα δει την ενήλικη πια Εύα στην τηλεόραση, τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να την ξανακερδίσει. Ούτε καν οι νόμοι της Φυσικής!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO – 10 Ιανουαρίου
Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Άφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Άλαν Άρκιν, Τζον Γκούντμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Argo” αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της κρίσης του Ιράν – μια αλήθεια που επί σειρά δεκαετιών δεν έφτανε στην κοινή γνώμη.
Ο Βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, της οποίας υπογράφει και την παραγωγή. Στην παραγωγή συναντούμε, επίσης, τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ, και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Γκραντ Χέσλοφ.
Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει.

TAD THE LOST EXPLORER – 10 Ιανουαρίου
Σκηνοθεσία: Eνρίκε Γκάτο
Με τις φωνές των: Φιόνα Γκλάσκοτ, Κέρι Σέιλ
Ισπανοί και Γάλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, το 2012, στο ισπανικό animation «Tad, the Lost Explorer». Η ταινία αποτελεί μια από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της ισπανικής κινηματογραφίας τα τελευταία χρόνια, είναι παραγωγή της ισπανικής Telecinco Cinema, ενώ η διανομή της θα γίνει από το γαλλικό Studio Canal. Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες ενός κοινού θνητού που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος ήρωας… και θα δει την ευχή του, να γίνεται πραγματικότητα. Η σκηνοθεσία είναι του Ενρίκε Γκάτο, στην πρώτη του ταινία, μεγάλου μήκους. Ο σκηνοθέτης έχει κερδίσει βραβείο για το καρτούν μικρού μήκους, «Tadeo Jones and the Basement of Doom», στα ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία, το 2008.

ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ – 24 Ιανουαρίου
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Τζος Μπρόλιν, Έμα Στόουν
Λος Άντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρών του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι.
Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας... εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρούμπεν Φλάισερ, η ταινία αποτελεί μια ευφάνταστη αφήγηση της προσπάθειας της Αστυνομίας του Λος Άντζελες να ανατρέψει έναν από τους πιο επικίνδυνους μαφιόζους όλων των εποχών και να πάρει πίσω την πόλη.

Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΥ – 16 Μαΐου

Σενάριο-σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Ίσλα Φίσερ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Αμιτάμπ Μπαχτσάν,
Ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος/παραγωγός/σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν παρουσιάζει τη νέα μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ. Ο δημιουργός θα δώσει τη δική του χαρακτηριστική οπτική ερμηνεία της κλασικής ιστορίας, αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή με πρωτόγνωρο τρόπο, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» ακολουθεί τον επίδοξο συγγραφέα Νικ Κάραγουεϊ (στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ), που φεύγει από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στην Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...