Επτά κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσουν στο Δήμο Βόλου ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επτά κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσουν στο Δήμο Βόλου



Προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το «Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης», υπέγραψε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με σκοπό τη συνεργασία για την αποτελεσματική εφαρμογή προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.
Ο Δήμος Βόλου, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Παντσάς, ανταποκρινόμενος στη νέα αρμοδιότητα της Δια Βίου Μάθησης δημιούργησε αντίστοιχο τμήμα στον νέο ΟΕΥ, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης που αφορούν τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκαν επτά Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, τα οποία χωροταξικά και πληθυσμιακά καλύπτουν τις ανάγκες του Δήμου Βόλου ως εξής:
•Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης – ΣΔΕ (Αναπαύσεως-Χείρωνος, Δημοτική Ενότητα Βόλου)
•Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου ΔΙΑΥΛΟΣ (Τοπάλη-Δημητριάδος, - Δημοτική Ενότητα Βόλου)
•Κτήριο Δημοτικής Ενότητας Αγριάς
•Κτήριο Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου
•ΕΠΑΛ Αγριάς
•Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου
•1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός»
Η προγραμματική σύμβαση, η οποία λήγει την 31η.1.2015, υπογράφηκε στο πλαίσιο της προεργασίας για την έναρξη των προγραμμάτων, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από όλους του Δήμους της χώρας.
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται θα έχουν τη δυνατότητα με δήλωση συμμετοχής τους, μετά από πρόσκληση του Δήμου, να συμμετέχουν σε προγράμματα που θα αφορούν θεματικές ενότητες όπως: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Πολιτισμός και τέχνη, Προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.λ.π.
Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη του έτους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...