Έργα ΕΣΠΑ και καθημερινότητα τα δυο μέτωπα δράσης της Τεχνικής Υπηρεσίας ~ Πικάντικο - όλα για ενημέρωση και για την επικαιρότητα του internet

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Έργα ΕΣΠΑ και καθημερινότητα τα δυο μέτωπα δράσης της Τεχνικής Υπηρεσίας



Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου πρέπει το επόμενο διάστημα να κινηθεί ταυτόχρονα σε δυο κατευθύνσεις: α) την ωρίμανση και υλοποίηση των μεγάλων έργων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα και β) την αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας και των θεμάτων που άπτονται της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε σήμερα με τον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους Τμημάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Φ. Λαμπρινίδη, των τοπικών Αντιδημάρχων Γ.Καουνά και Γ.Γκουντέλια και του Ιδιαίτερου Γραμματέα Δημάρχου Σ.Κυριάκου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Σκοτινιώτης με τις επιτελικές ομάδες στελεχών ανά Διεύθυνση, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.
Από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας ζήτησε να εντείνουν την προσπάθεια σε όλους τους τομείς δράσης, προκειμένου ο Δήμος Βόλου αφενός μεν να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας, αφετέρου να αξιοποιήσει κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα βοηθούν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, σε περίοδο μάλιστα βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε συγκεκριμένα την ανάγκη να επιταχυνθεί η υλοποίηση των σημαντικών έργων του Δήμου Βόλου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά και υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2021, προκειμένου ο Δήμος, στηριζόμενος κατά κύριο λόγο στο επιστημονικό του δυναμικό, να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων πλέον αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών σχεδίων.
Την ίδια ώρα, όπως είπε, είναι υποχρεωμένος να παράσχει τεχνική στήριξη και στους άλλους Δήμους του Νομού, οι οποίοι δεν διαθέτουν Τεχνική Υπηρεσία, γεγονός που αυξάνει το βάρος της ευθύνης και του έργου που έχει να επιτελέσει η συγκεκριμένη Διεύθυνση.
Το άλλο, εξίσου σημαντικό μέτωπο στο οποίο θα πρέπει το επόμενο διάστημα να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, είναι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (συντηρήσεις, ηλεκτροφωτισμός κλπ), παρά την έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού.
Θα πρέπει, παράλληλα, να δρομολογηθούν λύσεις στα προβληματικά έργα που κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή (π.χ. γκαράζ Φιλελλήνων, Θεοξένεια), με τρόπο που να διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών.
«Είναι ανάγκη να λειτουργήσετε συλλογικά, αποτελεσματικά και με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης απευθυνόμενος στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για να προσθέσει ότι επιβάλλεται να αξιοποιηθεί στο έπακρο το δυναμικό της Διεύθυνσης – επιστημονικό, διοικητικό και εργατοτεχνικό – δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται πιθανότητα προσλήψεων προσωπικού στο άμεσο μέλλον.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι τον προηγούμενο χρόνο η υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με «έκρηξη» αιτημάτων που αφορούσαν την κλίμακα ενός πολύ μεγαλύτερου Δήμου, αιτημάτων τις περισσότερες φορές μακροχρόνιων και σίγουρα επιτακτικών για την καθημερινότητα του πολίτη.
Όπως επισήμανε, τα ζητήματα πλέον αντιμετωπίζονται πιο συστηματικά, πάντα μέσα από διαφανείς διαδικασίες και νοικοκυρεμένη διαχείριση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της πόλης.
Ακολούθησε συζήτηση σε ιδιαίτερα γόνιμο κλίμα, κατά την οποία ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Γ. Γίδαρης αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία των μεγάλων έργων που έχει αναλάβει η υπηρεσία, ενώ οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ.Σκοτινιώτη για τα θέματα που αφορούν τον κάθε τομέα.
Εκτός από τον κ.Γίδαρη, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων: Κτιρίων – Υπαίθριων Χώρων Γ.Σωτήρης, Συντηρήσεων Δ.Φαλαγγάρης, Οδοποιϊας Αλ.Λουκιπούδης, Φωτεινής Σηματοδότησης Κ.Τατάκος, Ποιοτικού Ελέγχου και Τεχνικής Διαχείρισης Ελ.Προβιά, Υδραυλικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων Ελ. Μπακογιάννη και τα στελέχη του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού Αλ.Παπαγεωργίου και Θ.Αγαθός.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...